« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-21 13:00:42
Temat: Re: HELP - KAPARY [pączki]
Użytkownik "Paweł Niezbecki" <t...@p...neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:au1o9i$ouv$1@news.tpi.pl...
> @gi wrote:
>> | ale nadal nie wiem co mam zrobić z pestkami - podać w tej postaci w
jakiej
> | są czy wydrążyć??
>
> ale Ty masz zdaje się owoce kaparów!!
już wiem, że mam owoce tylko nie wiem co z tym zrobić:-(
> szczerze mówiąc, nie wiem, do czego się ich używa (owoców nawet nigdy nie
> jadłem)
w smaku są podobne do pąków tylko te pestki są beznadziejne - chyba je
usunę.
>
> może zadzwoń do koleżanki (czy to jakaś ujma?)
żadna ujma, ale ona nie będzie wiedziała bo zawsze kupuje kapary bez
ogonków - czyli pąki i takie mi poleciła
@gi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-21 13:13:50
Temat: Re: HELP - KAPARY [pączki]@gi wrote:
| Użytkownik "Paweł Niezbecki" <t...@p...neostrada.pl> napisał w
| wiadomości news:au1o9i$ouv$1@news.tpi.pl...
|| @gi wrote:
|||| ale nadal nie wiem co mam zrobić z pestkami - podać w tej postaci w
| jakiej
||| są czy wydrążyć??
||
|| ale Ty masz zdaje się owoce kaparów!!
|
| już wiem, że mam owoce tylko nie wiem co z tym zrobić:-(
|
|| szczerze mówiąc, nie wiem, do czego się ich używa (owoców nawet nigdy nie
|| jadłem)
|
| w smaku są podobne do pąków tylko te pestki są beznadziejne - chyba je
| usunę.
jeśli nie wolisz kupić pąków, to usunięcie pestek z owoców na pewno nie
zaszkodzi
p.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-21 13:15:17
Temat: Re: HELP - KAPARY
Użytkownik "@gi" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:au1mo1$hca$1@news.tpi.pl...
dzięki za informacje - jeśli ktoś reflektuje na przepis służę pomocą
pozbyłam się tych wstrętnych pestek;-)
@gi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-21 13:19:57
Temat: Re: HELP - KAPARY [pączki]
Użytkownik "Paweł Niezbecki" <t...@p...neostrada.pl> napisał w
wiadomości news:au1pdu$1es$1@news.tpi.pl...
> @gi wrote:
> | Użytkownik "Paweł Niezbecki" <t...@p...neostrada.pl> napisał w
> | wiadomości news:au1o9i$ouv$1@news.tpi.pl...
>
> jeśli nie wolisz kupić pąków, to usunięcie pestek z owoców na pewno nie
> zaszkodzi
>
> p.
nie zdążę :-)))
usunęłam pestki, dodałam kapary do sosu a teraz sos czeka na ser
mozzarella:-)
dzięki za pomoc
wesołych świat
@gi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-21 17:29:56
Temat: Re: HELP - KAPARY
> dzięki za informacje - jeśli ktoś reflektuje na przepis służę pomocą
> pozbyłam się tych wstrętnych pestek;-)
> @gi
ja poprosze o przepis, jesli mozna
panda
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 14:25:17
Temat: Re: HELP - KAPARY
Użytkownik " panda" <p...@N...gazeta.pl> napisał w wiadomości
news:au28ek$ohf$1@news.gazeta.pl...
>
> > dzięki za informacje - jeśli ktoś reflektuje na przepis służę pomocą
> > pozbyłam się tych wstrętnych pestek;-)
> > @gi
>
> ja poprosze o przepis, jesli mozna
> panda
>
>
> ser mozzarella kroisz w plastry, robisz sos - kroisz w kostkę czerwoną
cebulę, czarne oliwki dosyć grubo posiekane, kapary ;-) oczwiście pąki -
czyli małe bez ogonków(mądry człowiek po szkodzie;-) ostra papryka - w
zależności od upodobań stopnia ostrości:-) raczej mało czyli ok. łyżeczki,
utarty ząbek czosnku, łyżka białego octu winnego, oliwa z oliwek - mieszasz
wszystko i odstawiasz na 20 min a następnie nakładasz na plastry mozzarella.
Przepyszna przekąska:-)))
Autor - Agnieszka Kręglicka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-22 20:13:32
Temat: Re: HELP - KAPARY> > ser mozzarella kroisz w plastry, robisz sos - kroisz w kostkę czerwoną
> cebulę, czarne oliwki dosyć grubo posiekane, kapary ;-) oczwiście pąki -
> czyli małe bez ogonków(mądry człowiek po szkodzie;-) ostra papryka - w
> zależności od upodobań stopnia ostrości:-) raczej mało czyli ok. łyżeczki,
> utarty ząbek czosnku, łyżka białego octu winnego, oliwa z oliwek - mieszasz
> wszystko i odstawiasz na 20 min a następnie nakładasz na plastry
mozzarella.
> Przepyszna przekąska:-)))
> Autor - Agnieszka Kręglicka
wielkie dzieki za przepisik
w najblizszym czasie go przetestuje
pozdrawiam swiatecznie
panda
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 09:22:42
Temat: Re: HELP - KAPARY>
> dzięki za informacje - jeśli ktoś reflektuje na przepis służę pomocą
> pozbyłam się tych wstrętnych pestek;-)
> @gi
o rany ale dlaczego???? te pestki sa fenomelnalne!!! kapar przekrojony
jest niepowtarzalnym widokiem - ciemna zielen z rozowoscia w srodku...w
smaku niemal identyczne jak paczki (ponczki) kwiatkow kapara.
owoce kaparow staly sie u mnie przebojem, zajadamy je z moim mezem jak
oliwki - prosto ze sloika - za ogonek i do buzi, mmmmm....bomba :)
albo do zielonej salaty i winegret....
albo...do czegokolwiek :) bo sa boskie :)
a poza tym polecam polaczenie tunczyka z kaparami, mniam
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 10:38:55
Temat: Re: HELP - KAPARY
Użytkownik "anna" <a...@r...fm> napisał w wiadomości
news:3E06D5E2.FD67F0C9@rmf.fm...
> >
>> o rany ale dlaczego???? te pestki sa fenomelnalne!!! kapar przekrojony
> jest niepowtarzalnym widokiem - ciemna zielen z rozowoscia w srodku...w
> smaku niemal identyczne jak paczki (ponczki) kwiatkow kapara.
> owoce kaparow staly sie u mnie przebojem, zajadamy je z moim mezem jak
> oliwki - prosto ze sloika - za ogonek i do buzi, mmmmm....bomba :)
> albo do zielonej salaty i winegret....
> albo...do czegokolwiek :) bo sa boskie :)
> a poza tym polecam polaczenie tunczyka z kaparami, mniam
hmmm to może ja kupiłam nie za dobre gatunkowo - te pestki były różne -
niektóre dałoby się zjeść, ale niektóre były koloru różowego i bardzo
twarde - chyba niezbyt miłe doznanie smakowe:-) ale i bez pestek przekąska
wyszła super:-)
@gi
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-23 13:51:22
Temat: Re: HELP - KAPARY
"@gi" wrote:
>
> Użytkownik "anna" <a...@r...fm> napisał w wiadomości
> news:3E06D5E2.FD67F0C9@rmf.fm...
> > >
> >> o rany ale dlaczego???? te pestki sa fenomelnalne!!! kapar przekrojony
> > jest niepowtarzalnym widokiem - ciemna zielen z rozowoscia w srodku...w
> > smaku niemal identyczne jak paczki (ponczki) kwiatkow kapara.
> > owoce kaparow staly sie u mnie przebojem, zajadamy je z moim mezem jak
> > oliwki - prosto ze sloika - za ogonek i do buzi, mmmmm....bomba :)
> > albo do zielonej salaty i winegret....
> > albo...do czegokolwiek :) bo sa boskie :)
> > a poza tym polecam polaczenie tunczyka z kaparami, mniam
>
> hmmm to może ja kupiłam nie za dobre gatunkowo - te pestki były różne -
> niektóre dałoby się zjeść, ale niektóre były koloru różowego i bardzo
> twarde - chyba niezbyt miłe doznanie smakowe:-) ale i bez pestek przekąska
> wyszła super:-)
ale te pesteczki sa tak malenkie, ze twardosci za bardzo chyba nie
czuc...? rozowiutkie, sliczne...:)))))
odkad przepolowilam pierwszego kapara moje zycie sie zmienilo ;)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |