Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!news.icm.edu.pl!mimuw.edu.pl!news.mi
muw.edu.pl!news.internetia.pl!news.ipartners.pl!news.rmf.pl!not-for-mail
From: anna <a...@r...fm>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: HELP - KAPARY
Date: Mon, 23 Dec 2002 14:51:22 +0100
Organization: RMF FM
Lines: 31
Message-ID: <3...@r...fm>
References: <au1mo1$hca$1@news.tpi.pl> <au1pae$106$1@news.tpi.pl>
<3...@r...fm> <au6ot5$p19$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: internauci.rmf.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: skipper.rmf.pl 1040651509 31084 193.111.26.81 (23 Dec 2002 13:51:49 GMT)
X-Complaints-To: a...@r...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 23 Dec 2002 13:51:49 +0000 (UTC)
X-Mailer: Mozilla 4.73 [en] (WinNT; I)
X-Accept-Language: pl,en,hebrew
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:139641
Ukryj nagłówki
"@gi" wrote:
>
> Użytkownik "anna" <a...@r...fm> napisał w wiadomości
> news:3E06D5E2.FD67F0C9@rmf.fm...
> > >
> >> o rany ale dlaczego???? te pestki sa fenomelnalne!!! kapar przekrojony
> > jest niepowtarzalnym widokiem - ciemna zielen z rozowoscia w srodku...w
> > smaku niemal identyczne jak paczki (ponczki) kwiatkow kapara.
> > owoce kaparow staly sie u mnie przebojem, zajadamy je z moim mezem jak
> > oliwki - prosto ze sloika - za ogonek i do buzi, mmmmm....bomba :)
> > albo do zielonej salaty i winegret....
> > albo...do czegokolwiek :) bo sa boskie :)
> > a poza tym polecam polaczenie tunczyka z kaparami, mniam
>
> hmmm to może ja kupiłam nie za dobre gatunkowo - te pestki były różne -
> niektóre dałoby się zjeść, ale niektóre były koloru różowego i bardzo
> twarde - chyba niezbyt miłe doznanie smakowe:-) ale i bez pestek przekąska
> wyszła super:-)
ale te pesteczki sa tak malenkie, ze twardosci za bardzo chyba nie
czuc...? rozowiutkie, sliczne...:)))))
odkad przepolowilam pierwszego kapara moje zycie sie zmienilo ;)
--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)
|