Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!not
-for-mail
From: Mario <c...@s...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.dom
Subject: Indukcja (znowu) Mastercook
Date: Mon, 02 Feb 2009 13:08:39 +0100
Organization: http://onet.pl
Lines: 18
Message-ID: <gm6no8$bit$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 217.67.195.98
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2; format=flowed
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: news.onet.pl 1233576520 11869 217.67.195.98 (2 Feb 2009 12:08:40 GMT)
X-Complaints-To: a...@o...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 2 Feb 2009 12:08:40 +0000 (UTC)
User-Agent: Thunderbird 2.0.0.19 (Windows/20081209)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.dom:108008
Ukryj nagłówki
Witam Wszystkich,
Mam pytanie chyba głównie do użytkowników płyt indukcyjnych Mastercook'a.
Zastanawiam się na kupnem dwóch płyt (IDI64S i ID64ES)
http://www.ceneo.pl/1160226
http://www.ceneo.pl/2105428
Jedna z nich ma funkcję rozpoznawania wielkości garnka. Czy to jest
takie istotne? Rozumiem że przy plytach "oporowych" to może mieć
znaczenie, jaką powierzchnię trzeba rozgrzać ale przy indukcjach?
Przecież i tak nie używam garnków o średnicy 5cm ;-).
Pytam, bo żonie podoba się rozwiązanie regulacji mocy poprzez "slider"
czyli kółko a'la ipod :-), kuchnia ta właśnie nie ma tej funkcji
rozpoznawania garów i boostera (jak pytałem kolegów w pracy, kazdy mówi
że rzadko tego używa). No i poza tym czy ktoś ma tego slidera i czy jest
to praktyczne, czy trzeba zaciekle trzeć paluchem zanim cokolwiek
zadziała? ;-) czy lepiej tradycyjne + -?
pozdrawiam
mario
|