Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia JUTRO PAELLA...

Grupy

Szukaj w grupach

 

JUTRO PAELLA...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 25


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2010-10-08 12:08:47

Temat: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2010-10-08 12:11:06

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):

> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.

Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2010-10-08 12:13:32

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>
> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.

Bo tak jest.
1) Paella marinara - owoce morza.
2) Paella wieprzowa (wołowa).
3) Paella drobiowa.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2010-10-08 12:14:45

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):

> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.

Wczoraj przypadkiem podczas spaceru po lesie w okolicach Buska trafiliśmy
na wielkie pole opieńkowe w liściastym lesie obfitujacym w pniaki po
ściętych drzewach - co prawda już przez kogoś ogołocone (ślady po ogromnych
kępach dorodnych opieniek na całym terenie mówily o niebotycznym zbiorze),
ale i my zdołaliśmy uzbierać pełen worek tych smacznych grzybów. Tak więc
od razu po powrocie wieczorem udusiłam je w wielkim garze - dziś część
zamroziłam, a reszta na pierogi na jutro, mniam :-)
Teraz mam w pamięci to miejsce, moze w przyszłym sezonie uda mi się
uprzedzić tego nieznanego szczęśliwca 3-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2010-10-08 12:15:15

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>
>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>
> Bo tak jest.
> 1) Paella marinara - owoce morza.
> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
> 3) Paella drobiowa.

E tam, przecież to mają być tylko dodatki.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2010-10-08 12:17:18

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>
>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>
>> Bo tak jest.
>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>> 3) Paella drobiowa.
>
> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.

Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2010-10-08 13:12:55

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: Ikselka <i...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):

> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>
>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>
>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>
>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>
>>> Bo tak jest.
>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>> 3) Paella drobiowa.
>>
>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>
> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).

Nie powiesz, bo urwę... :-)
Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2010-10-08 14:21:23

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>
>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>
>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>
>>>> Bo tak jest.
>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>
>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>
>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>
> Nie powiesz, bo urwę... :-)
> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?

Duszone z cebulką.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2010-10-08 14:28:19

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora

"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:17:18 +0200, Panslavista napisał(a):
>
>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>> news:12qycyf8azoo7.1s7kb6xik26wv$.dlg@40tude.net...
>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:13:32 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>
>>>> "Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
>>>> news:yqwegur2r68b.gh6fqvt0e2cu$.dlg@40tude.net...
>>>>> Dnia Fri, 8 Oct 2010 14:08:47 +0200, Panslavista napisał(a):
>>>>>
>>>>>> ... tym razem wieprzowo - wołowa. Przywiozłem mięsiwo.
>>>>>
>>>>> Piszesz, jakby paella była potrawą stricte miesną czy jakąś wędliną.
>>>>
>>>> Bo tak jest.
>>>> 1) Paella marinara - owoce morza.
>>>> 2) Paella wieprzowa (wołowa).
>>>> 3) Paella drobiowa.
>>>
>>> E tam, przecież to mają być tylko dodatki.
>>
>> Chcesz się targować o proporcje? Przekupa (nie powiem, że stara).
>
> Nie powiesz, bo urwę... :-)
> Jak robisz nadzienie opieńkowe do pierogów?

http://www.polskatimes.pl/dobrakuchnia/22729,nie-tyl
ko-paella-czyli-dekonstrukcja-hiszpanskiej-kuchni,id
,t.html?cookie=1#material_1

Czytałaś? To przeczytaj jeszcze raz.
A mi chodzi tfurczo po głowie moja własna paella i nawet mam nazwę, ale jej
nie zdradzę przed czasem...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2010-10-08 14:32:34

Temat: Re: JUTRO PAELLA...
Od: "Panslavista" <p...@i...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Ikselka" <i...@g...pl> wrote in message
news:1xl854pppry6w$.1jyj08a5bn8s3.dlg@40tude.net...

http://www.youtube.com/watch?v=ZhnvF2EaUsM&feature=r
elated


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2 . 3


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Patelnie marmurowe
co za pszyprawa...
Menu swojskiej restauracji
jaka fajna potrawa z dyni
ZAPYTAWYWUJE SIE...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »