Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jajo od dużego ptaka

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jajo od dużego ptaka

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-22 12:16:22

Temat: Jajo od dużego ptaka
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Hmmm, mam taki mały apetyczny problemik
własnie się dowiedziałem ze moja super dziewczyna kupiła strusie jajo
(świerze), i moje pytanie brzmi:
Co z tym zrobić? Na twardo? Jajecznica? a może na miękko (to byłby
niezły bajer :-) a może cos innego....
poradźcie coś...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-22 13:24:45

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: "Clio" <c...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "emati" <e...@w...pl.no.spam> napisał w wiadomości
news:cirqkj$4nk$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Hmmm, mam taki mały apetyczny problemik
> własnie się dowiedziałem ze moja super dziewczyna kupiła strusie jajo
> (świerze), i moje pytanie brzmi:
> Co z tym zrobić? Na twardo? Jajecznica? a może na miękko

A ile osob bedzie na kolacji? Bo to jajo jest naprawde duze...
Iza


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 13:51:40

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: Michal Jankowski <m...@f...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

emati <e...@w...pl.no.spam> writes:

> Co z tym zrobić? Jajecznica?

Mozna - na 8-10 osob wychodzi.

Zeby nie niszczyc pieknej skorupki, specjalisci radza wywiercic otwory
i wylac zawartosc na zasadzie wydmuszki.

Na twardo tez mozna i przepilowac po ugotowaniu.

Przepisy np. tu:

http://www.resmedica.pl/zdart80013.html

MJ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 05:07:05

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Michal Jankowski napisał:
> emati <e...@w...pl.no.spam> writes:
>
>
>>Co z tym zrobić? Jajecznica?
>
>
> Mozna - na 8-10 osob wychodzi.
>
> Zeby nie niszczyc pieknej skorupki, specjalisci radza wywiercic otwory
> i wylac zawartosc na zasadzie wydmuszki.

a czym to wiercić?

> Na twardo tez mozna i przepilowac po ugotowaniu.

przepiłować?
zdaje się że ta skorupka dosyc twarda jest a nie wygląda na taką...
>
> Przepisy np. tu:
>
> http://www.resmedica.pl/zdart80013.html
>
> MJ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 07:23:34

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: Michal Jankowski <m...@f...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

emati <e...@w...pl.no.spam> writes:

>> i wylac zawartosc na zasadzie wydmuszki.
>
> a czym to wiercić?

Wiertarką.

>> Na twardo tez mozna i przepilowac po ugotowaniu.
>
> przepiłować?
> zdaje się że ta skorupka dosyc twarda jest a nie wygląda na taką...

Ależ można zwyczajnie potłuc młotkiem. Tylko że wtedy się zniszczy
skorupkę...

MJ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 08:01:21

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Michal Jankowski napisał:
> emati <e...@w...pl.no.spam> writes:
>
>
>>>i wylac zawartosc na zasadzie wydmuszki.
>>
>>a czym to wiercić?
>
>
> Wiertarką.
>

ej, no i zgłupiałem... mówisz serio? -wiertarką?

>>>Na twardo tez mozna i przepilowac po ugotowaniu.
>>
>>przepiłować?
>>zdaje się że ta skorupka dosyc twarda jest a nie wygląda na taką...
>
>
> Ależ można zwyczajnie potłuc młotkiem. Tylko że wtedy się zniszczy
> skorupkę...
>
> MJ
no tak, a czym piłowac? piłką do metalu?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 10:11:09

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: Piotr _K <p...@j...org.pl> szukaj wiadomości tego autora

Wiertarka - sam tak robiłem - cienkie wiertełko na początek a potem to
nawet #6 w celu rozwiercenia - ta skorupa jest NAPRAWDĘ gruba
On Thu, 23 Sep 2004 10:01:21 +0200, emati <e...@w...pl.no.spam>
wrote:

>Użytkownik Michal Jankowski napisał:
>> emati <e...@w...pl.no.spam> writes:
>>
>>
>>>>i wylac zawartosc na zasadzie wydmuszki.
>>>
>>>a czym to wiercić?
>>
>>
>> Wiertarką.
>>
>
>ej, no i zgłupiałem... mówisz serio? -wiertarką?
>
>>>>Na twardo tez mozna i przepilowac po ugotowaniu.
>>>
>>>przepiłować?
>>>zdaje się że ta skorupka dosyc twarda jest a nie wygląda na taką...
>>
>>
>> Ależ można zwyczajnie potłuc młotkiem. Tylko że wtedy się zniszczy
>> skorupkę...
>>
>> MJ
>no tak, a czym piłowac? piłką do metalu?

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 10:15:00

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Piotr _K napisał:
> Wiertarka - sam tak robiłem - cienkie wiertełko na początek a potem to
> nawet #6 w celu rozwiercenia - ta skorupa jest NAPRAWDĘ gruba

:-))) dzisiaj się za to wezmę...
ale będzie wyżerka...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 10:31:03

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: Michal Jankowski <m...@f...edu.pl> szukaj wiadomości tego autora

emati <e...@w...pl.no.spam> writes:

> ej, no i zgłupiałem... mówisz serio? -wiertarką?

> no tak, a czym piłowac? piłką do metalu?

A zajrzałeś na tamtą stronę?

MJ

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-23 10:44:10

Temat: Re: Jajo od dużego ptaka
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Michal Jankowski napisał:

> emati <e...@w...pl.no.spam> writes:
>
>
>>ej, no i zgłupiałem... mówisz serio? -wiertarką?
>
>
>>no tak, a czym piłowac? piłką do metalu?
>
>
> A zajrzałeś na tamtą stronę?
>
> MJ
tak tak. dzięki za pomoc....

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak pasteryzować?
tortilla
makowiec gotowany
wafle / witam
Krwawa Mary

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »