Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jak pasteryzować?

Grupy

Szukaj w grupach

 

jak pasteryzować?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-09-22 11:36:01

Temat: jak pasteryzować?
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam.

Jak pasteryzować papryczkę. Nakrętką w dół czy w góre?

Anna S.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-09-22 11:43:37

Temat: Re: jak pasteryzować?
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

> zalej wrząca zalewą szybko zakręć i postaw odwrotnie jak wystygnie to
> odwróć.
> Ja tak robie z większościa przetworów i konserwują się na bardzo długo...

Nigdy nie pasteryzowałam papryki, tylko zawsze zalewałam gorącą zalewą i
było ok Teraz mam nowy przepis na paprykę wymagający pasteryzowania, ale
chyba sobie daruje.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 11:45:51

Temat: Re: jak pasteryzować?
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anna Styś napisał:
> Witam.
>
> Jak pasteryzować papryczkę. Nakrętką w dół czy w góre?
>
> Anna S.
>
>
zalej wrząca zalewą szybko zakręć i postaw odwrotnie jak wystygnie to
odwróć.
Ja tak robie z większościa przetworów i konserwują się na bardzo długo...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 11:48:27

Temat: Re: jak pasteryzować?
Od: "Anna Styś" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

dzięki za radę


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 11:52:30

Temat: Re: jak pasteryzować?
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anna Styś napisał:

>>zalej wrząca zalewą szybko zakręć i postaw odwrotnie jak wystygnie to
>>odwróć.
>>Ja tak robie z większościa przetworów i konserwują się na bardzo długo...
>
>
> Nigdy nie pasteryzowałam papryki, tylko zawsze zalewałam gorącą zalewą i
> było ok Teraz mam nowy przepis na paprykę wymagający pasteryzowania, ale
> chyba sobie daruje.
>
>
pewnie że sobie daruj,
pasteryzacja poprzez swoje długie nagrzewanie, gotowanie itp.. powoduje
ze z papryczki robi sie ciapka a nie chrupiąca pyszność...
no chyba ze zamierzasz to przechowywac ze 100 lat :-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-09-22 11:56:38

Temat: Re: jak pasteryzować?
Od: emati <e...@w...pl.no.spam> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik Anna Styś napisał:

> dzięki za radę
>
>
prosze bardzo Aniu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

tortilla
makowiec gotowany
wafle / witam
Krwawa Mary
Sałatka Hani:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »