« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2003-12-29 20:23:14
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?
----- Original Message -----
From: "Basia Kulesz" <b...@p...gliwice.pl>
> > Do drugiego pędzenia dobrze dodać kryształków nadmanganianu
> > potasu (to już nie od tych chłopów :-)), ale nie potrafię wyjaśnic, co
ten
> > nadmanganian ma poprawić :-)
>
> Trawienie nie:-) Coś utlenić albo odkazić????? Może tak jakiś chemik
(czka)
> by się wypowiedział(a)?
hehe
zapewne dla koloru
nada naturalny sliwkowy kolor
:)))))
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2003-12-29 21:08:54
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?W wiadomości news:009301c3ce49$84fb44e0$b6484cd5@d3h6c1 Tadeusz Smal
<s...@s...pl> napisał(a):
>
> hehe
> zapewne dla koloru
> nada naturalny sliwkowy kolor
> :)))))
>
Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach zwanej w
pewnych kręgach dynksem.
Pozdrawiam kolorowo Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2003-12-29 21:11:07
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?W news:009301c3ce49$84fb44e0$b6484cd5@d3h6c1,
Tadeusz Smal napisał(a):
>>> co ten nadmanganian ma poprawić :-)
>>
>> Trawienie nie:-) Coś utlenić albo odkazić????? Może tak jakiś chemik
>> (czka) by się wypowiedział(a)?
> hehe
> zapewne dla koloru
> nada naturalny sliwkowy kolor
> :)))))
> z pozdrowieniami i usmiechami
> _hehehe
Aaaa to dlatego mam taki kolor nosa ?
--
Pozdrawiam ciepło
Dziadek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2003-12-29 21:13:48
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?"Dirko" <d...@w...pl> wrote in message
news:bsq554$8le$1@korweta.task.gda.pl...
>
> Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach zwanej w
> pewnych kręgach dynksem.
Denaturat przy upale
Smakuje nam doskonale.
Pozdrowienia,
Michal
--
Michal Misiurewicz
m...@m...iupui.edu
http://www.math.iupui.edu/~mmisiure
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2003-12-29 21:26:59
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?W wiadomości news:gO0Ib.100083$031.64408@fe3.columbus.rr.com Michal
Misiurewicz <m...@m...iupui.edu> napisał(a):
> "Dirko" <d...@w...pl> wrote in message
> news:bsq554$8le$1@korweta.task.gda.pl...
>>
>> Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach
>> zwanej w pewnych kręgach dynksem.
>
> Denaturat przy upale
> Smakuje nam doskonale.
>
Hejka. Widzę Michale, że już możemy zagrać w brydża z Dziadkiem.
Pozdrawiam trunkowo Ja...cki
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2003-12-29 21:42:03
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?> Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach zwanej
w
> pewnych kręgach dynksem.
> Pozdrawiam kolorowo Ja...cki
W innych coca-colą:-)
Pozdrawia boletus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2003-12-30 09:29:16
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?Tadeusz Smal wrote:
> > > Do drugiego pędzenia dobrze dodać kryształków nadmanganianu
> > > potasu (to już nie od tych chłopów :-)), ale nie potrafię wyjaśnic, co
> ten
> > > nadmanganian ma poprawić :-)
> > Trawienie nie:-) Coś utlenić albo odkazić????? Może tak jakiś chemik
> (czka)
> > by się wypowiedział(a)?
> hehe
> zapewne dla koloru
> nada naturalny sliwkowy kolor
> :)))))
Fajnie by było, jakby destylacja kolor przenosiła :-)
Krycha z wizją kolorowych spirytusów
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2003-12-30 09:30:56
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?Michal Misiurewicz wrote:
> > Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach zwanej w
> > pewnych kręgach dynksem.
>
> Denaturat przy upale
> Smakuje nam doskonale.
Jagodzianka o północy
dobrze robi nam na oczy.
Krycha&Co(ty)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2003-12-30 09:32:51
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?"Dirko" <d...@w...pl> writes:
> Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach
> zwanej w pewnych kręgach dynksem.
Ech, ostatnio gdy kupowaliśmy denaturat (z Bogusławem, a co! :-)) pani
przy kasie uprzejmie poinfomowała, że dla smakoszy teraz sprzedają
bezbarwny, którego przez chleb nie trzeba filtrować...
Pozdrawiam,
Grzesiek
--
Tsumi, co mieszka w Bangkoku,
Jest zawsze gotowy do skoku.
Z tego powodu,
(Na skutek wzwodu)
Chodzi on zawsze - w rozkroku.
(C) Piotr Chytry
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2003-12-30 13:27:48
Temat: Re: Jak się robi Śliwowicę ?
----- Original Message -----
From: "Grzegorz Sapijaszko" <g...@s...net>
> > Hejka. Mnie to bardziej przypomina kolor nalewki na piszczelach
> > zwanej w pewnych kręgach dynksem.
>
> Ech, ostatnio gdy kupowaliśmy denaturat (z Bogusławem, a co! :-)) pani
> przy kasie uprzejmie poinfomowała, że dla smakoszy teraz sprzedają
> bezbarwny, którego przez chleb nie trzeba filtrować...
hehe
a ktory z Was stal przy kasie
?
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |