Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak się robi dobry krem jogurtowy?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak się robi dobry krem jogurtowy?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-03-24 15:29:23

Temat: Jak się robi dobry krem jogurtowy?
Od: "Medea" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Poszukałam trochę w goglach i nie znalazłam takiego kremu jogurtowego, w
którym poza jogurtem nie byłoby nic więcej mlecznego, zawsze jest jeszcze
śmietana albo mleko. Zależy mi na dobrym kremie takim do tortu albo pod
galaretkę, ale bez śmietany i mleka.
Aha, i druga sprawa: w wielu przepisach pojawia się agar jako "zagęstnik" do
kremu. Gdzie można dostać coś takiego i czy w ogóle można? Ja rozglądam się
regularnie po sklepach i agaru niet.
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-03-24 17:32:08

Temat: Re: Jak się robi dobry krem jogurtowy?
Od: "Misielin" <MichalSadowski@_NOSPAM_acn.waw.pl> szukaj wiadomości tego autora

agar jest to odpowiednik żelatyny tyle , że z wodorostów, bywa w Bomi w
Klifie (W-wa) a także w sklepach ze zdrową żywnością. Jego mankamentem jest
cena. Jest dość drogi.

pozdrawiam


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Muffinki w formie silikonowej ikea za 19 zł
Kto ma zmywarkę Gorenje gsi 582 es??
Zupa neapolitańska
kulki profiteron?
Śledzie marynowane, Wielkopiątkowe

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »