| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-24 15:29:23
Temat: Jak się robi dobry krem jogurtowy?Poszukałam trochę w goglach i nie znalazłam takiego kremu jogurtowego, w
którym poza jogurtem nie byłoby nic więcej mlecznego, zawsze jest jeszcze
śmietana albo mleko. Zależy mi na dobrym kremie takim do tortu albo pod
galaretkę, ale bez śmietany i mleka.
Aha, i druga sprawa: w wielu przepisach pojawia się agar jako "zagęstnik" do
kremu. Gdzie można dostać coś takiego i czy w ogóle można? Ja rozglądam się
regularnie po sklepach i agaru niet.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-24 17:32:08
Temat: Re: Jak się robi dobry krem jogurtowy?agar jest to odpowiednik żelatyny tyle , że z wodorostów, bywa w Bomi w
Klifie (W-wa) a także w sklepach ze zdrową żywnością. Jego mankamentem jest
cena. Jest dość drogi.
pozdrawiam
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |