Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak to niegdyś gotowano

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak to niegdyś gotowano

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-08-06 09:30:39

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "quell" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Jerzy Nowak" <w...@N...gazeta.pl> napisał w
wiadomości >
> Podaj przykłady. To wystarczy.
było wielokrotnie na grupie, poszukaj w archiwum
q.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-08-06 09:40:14

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "Sowa" <m...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Magdalena Bassett" <m...@o...com> napisał w wiadomości
news:4112AA4F.F1A5A5BD@olypen.com...
> A czemu bez rosolu? jesli jestes wegetarianka, to uzyj rosolu warzywnego.
Jesli
> kniecznie nie chcesz dodac rosolu, to oczywiscie mozesz, dopraw tylko
czyms
> ciemniejszym, jak sosem sojowym, maggi czy worcestershire.

Khe, khe - w kwestii formalnej - sos worcestershire ma w składzie sardele
(anchois) - więc nie jest wege.
Przypadkowe wegusy po odkryciu owego w obiedzie mogą zgłaszać pretensje i
oskarżać o sabotaż. ;-)))

Sowa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 13:24:58

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "nata" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "quell" <q...@o...pl> napisał w wiadomości news:ceuak6 tak, bo te
> oczywiście wszystkie przepisy Madzi są autorskie, sama je wymyśliła tymi
> wieczorami w kuchni.
> A Władysław tylko w kółko Monatową cytuje.
> A tu taki skarb nam uciekł z Polski i jak Skawiński łzami się zalewa na
> obczyźnie na "Kuchnią Polską" rżnąc na żywca przepisy i podając jako
swoje.

Osoby, które dokładnie czytają tę grupę, mogą łatwo zidentyfikować
autora tych wypowiedzi ze względu na szczególny rodzaj złośliwości. Chyba
zle się maskujesz.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 15:23:33

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "quell" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nata" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cf01tu$bug$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Osoby, które dokładnie czytają tę grupę, mogą łatwo zidentyfikować
> autora tych wypowiedzi ze względu na szczególny rodzaj złośliwości. Chyba
> zle się maskujesz.
>
tu nie ma rozmowy o mnie
q.
ps. a jeżeli już to autorkę

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 18:26:53

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "Medea" <e...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "quell" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:ceuak6$las$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A tu taki skarb nam uciekł z Polski i jak Skawiński łzami się zalewa na
> obczyźnie na "Kuchnią Polską" rżnąc na żywca przepisy i podając jako
swoje.
> q.

Mam wrażenie, że Ty z kolei jesteś jakimś domorosłym, niezauważonym,
niedowartościowanym kucharzyną. Wybacz, ale tak zionie z twoich postów.
Ewa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 18:44:21

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "quell" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Medea" <e...@p...fm> napisał w wiadomości
news:cf0ih6$duj$1@phone.provider.pl...
>
> Mam wrażenie, że Ty z kolei jesteś jakimś domorosłym, niezauważonym,
> niedowartościowanym kucharzyną. Wybacz, ale tak zionie z twoich postów.
>
A skąd w tobie takie wrażenie? Ja tu tylko odnoszę się do autoreklamy pewnej
starszej pani, która próbuje nam prowincjonalnym polaczkom wmusić swoją
wizję swej wielkości i światowego gwiazdorstwa w dziedzinie wymyślania wciąż
nowych potraw i pisania rok w rok autorskich książek kucharskich, które
znikają z półek księgarń zanim się jeszcze ukażą.
I to tyle.
q.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 18:57:20

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "nata" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "quell" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cf0jo0$bk3$1@nemesis.news.tpi.pl...
> A skąd w tobie takie wrażenie? Ja tu tylko odnoszę się do autoreklamy

Ona nie musi się reklamować, bo i bez reklamy jest znana i ceniona
tutaj. A poza tym jest miłym i życzliwym człowiekiem. Skończyłbyś już z tym
jadem, bo bardzo zle to o tobie świadczy.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 20:15:37

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "nata" <n...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "quell" <q...@o...pl> napisał w wiadomości
news:cf0pgq$1lj$1@nemesis.news.tpi.pl...

> ja nie mówię o jej udawanej słodyczy. w archiwum znajdziesz jej wypowiedzi
> kim jest naprawde.

Znalazłam. Wiem, że naprawdę jest wspaniałą i życzliwą osobą. Jej
przepisy sa znakomite i wiele się od Niej nauczyłam, nie tylko zresztą ja w
tej grupie. Skończyłbyś już to swoje marudzenie, bo mi się nie chce
odpowiadać, a i tak nie jestes w stanie zmienić niczyjej opinii.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 20:22:57

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "quell" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nata" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cf0ld8$iq9$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Ona nie musi się reklamować, bo i bez reklamy jest znana i ceniona
> tutaj. A poza tym jest miłym i życzliwym człowiekiem. Skończyłbyś już z
tym
> jadem, bo bardzo zle to o tobie świadczy.
>
ja nie mówię o jej udawanej słodyczy. w archiwum znajdziesz jej wypowiedzi
kim jest naprawde.
q.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-08-06 20:45:32

Temat: Re: Jak to niegdyś gotowano/dlugie
Od: "quell" <q...@o...pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "nata" <n...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:cf0pvo$32c$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Znalazłam. Wiem, że naprawdę jest wspaniałą i życzliwą osobą. Jej
> przepisy sa znakomite i wiele się od Niej nauczyłam, nie tylko zresztą ja
w
> tej grupie. Skończyłbyś już to swoje marudzenie, bo mi się nie chce
> odpowiadać, a i tak nie jestes w stanie zmienić niczyjej opinii.
>
A może się mylisz? Może właśnie wiele osób zmieniło, tylko nie pisze na ten
temat, w myśl starodawnej zasady, że czasem lepiej nadłożyc drogi...
q.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 ... 6 . [ 7 ] . 8 . 9


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Tanie potrawy!!!
patisony
gdzie na grzybki?
Co z ugotowanego zmielonego mięsa?
sos śmietanowy

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »