| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2000-03-02 00:13:28
Temat: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?> Gotujemy wode. Gdy woda nam sie zagotuje wrzucamy mieso, pietruszke,
Tak mi się coś przypomniało: gdy mięso włożymy do zimnej wody
i stopniowo podgrzewamy, to z mięska 'wszystko' co najlepsze znajdzie
się w rosołku...
Też idę gotować rosołek :)
--
Jola
i...@p...onet.pl - http://www.republika.pl/ilanka/
http://www.republika.pl/ilanka/bookmark/ - Bookmark Joli
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2000-03-02 18:02:16
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Jader wrote:
>
> I wazne, zeby makaron byl bardzo
> cieniutki.
>
Najlepiej zadac sobie troche trudu i zrobic samemu makaron.
Jajka, maka, sol
troche wody i pracy - w sklepie takiego nie kupisz.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-03 08:13:36
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?=?iso-8859-2?Q?Bogus=B3aw?= Kempny wrote:
>
> Jader wrote:
> >
>
> > I wazne, zeby makaron byl bardzo
> > cieniutki.
> >
> Najlepiej zadac sobie troche trudu i zrobic samemu makaron.
> Jajka, maka, sol
> troche wody i pracy - w sklepie takiego nie kupisz.
>
> BK
Oczywiscie zawsze do rosolu musie byc "swojski" makaron,
natomiast nadal nie wiem czy ktos z Was klaruje rosol
bialkiem i czy saczy przez polotno.
Powodem zadania pytania: Jak ugotowac dobry rosol ?
byl fakt odnalezienia w moim domu ksiazki kucharskiej
z lat 50 -tych. A ta ksiazka jest pelna przepisow i
technik, ktore sa dla mnie nowosciami.
Niestety potrawy obfituja w kilogramy sloniny i tuziny jajek :(
Marek S.
+---------------------------------------------------
----------------+
| Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
| OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
| Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
| FAX NO. (+48) (056) 542477 |
+---------------------------------------------------
----------------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-03 19:37:31
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Marek Smolinski wrote:
> Niestety potrawy obfituja w kilogramy sloniny i tuziny jajek :(
>
Dlaczego niestety? Zeby bylo smacznie, musi czasami byc tlusto.
Nie nalezy dac sobie zrobic wode z mozgu. Cukier podobno szkodzi
(ciekawe ze w owocach nie), wiec robi sie dzemy niskoslodzone.
Niestety, psuja sie, wiec trzeba dodac Exxx. W dymie wykryto
jakies skladniki rakotworcze? To wtakim razie wedlina bedzie
zanurzana w roztworze czegos o aromacie dymu, a potem wedzona w
wedzarni elektrycznej. Ze ten roztwor przezera beczki, w ktorych
jest dostarczany? Coz to szkodzi, produkcja jest tansza, wiec
wieksze zyski, a i tak nikt sie nie struje, bo wychodzi
paskudztwo,
ktorego i tak nikt za duzo nie zje.
BK
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-04 14:47:39
Temat: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?A czy nikt z was nie dodaje do rosolu kapusty wloskiej?Zdecydowanie
podkresla jego smak
Goska
Użytkownik Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:3...@c...uni.torun.pl...
> Czesc, moze ktos podejmie temat, jak ugotowac smaczny rosol,
> sposobow i technik wiele. Jakie przyprawy ?
>
> Znalazlem niedawno ksiazke kucharska a tam saczenie rosolu
> przez plotno, klarowanie bialkiem.
>
> Dodajecie podsmazona cebulke ?
>
> Marek S.
> --
> +---------------------------------------------------
----------------+
> | Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
> | OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
> | Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
> | FAX NO. (+48) (056) 542477 |
> +---------------------------------------------------
----------------+
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-04 15:13:43
Temat: Re: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?Ja zawsze, i do tego przypieczona cebulke.
Slav
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-06 08:07:13
Temat: Re: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?> A czy nikt z was nie dodaje do rosolu kapusty wloskiej?Zdecydowanie
> podkresla jego smak
Moja mama dodawala, wtedy kupowalo sie "wloszczyzne z kapusta" Ja nie
dodaje i chyba ten zwyczaj zanika, bo w warzywniakach nie ma juz
"wloszczyzny z kapusta" (pisze o takich gotowcach)
--
nowa oferta, nowe mozliwosci, nowe ceny - http://rubikon.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-07 03:57:05
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?Ja zawsze!!
Agnieszka Zawadzka
----- Original Message -----
From: Gosia Kalinowska <k...@p...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Saturday, March 04, 2000 3:47 PM
Subject: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?
> A czy nikt z was nie dodaje do rosolu kapusty wloskiej?Zdecydowanie
> podkresla jego smak
> Goska
> Użytkownik Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl> w wiadomooci do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@c...uni.torun.pl...
> > Czesc, moze ktos podejmie temat, jak ugotowac smaczny rosol,
> > sposobow i technik wiele. Jakie przyprawy ?
> >
> > Znalazlem niedawno ksiazke kucharska a tam saczenie rosolu
> > przez plotno, klarowanie bialkiem.
> >
> > Dodajecie podsmazona cebulke ?
> >
> > Marek S.
> > --
> > +---------------------------------------------------
----------------+
> > | Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
> > | OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
> > | Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
> > | FAX NO. (+48) (056) 542477 |
> > +---------------------------------------------------
----------------+
>
>
>
--
Internetowe Forum Dyskusyjne - http://www.newsgate.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2000-03-09 22:37:51
Temat: Odp: Odp: Jak ugotowac dobry rosol ?
Użytkownik Ulka <u...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:3...@p...onet.pl...
>
> Moja mama dodawala, wtedy kupowalo sie "wloszczyzne z kapusta" Ja nie
> dodaje i chyba ten zwyczaj zanika, bo w warzywniakach nie ma juz
> "wloszczyzny z kapusta" (pisze o takich gotowcach)
U nas są gotowce ale ze zwykłą kapustą a nie włoską.
Gośka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |