Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!not-for-mail
From: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Date: Fri, 03 Mar 2000 09:13:36 +0100
Organization: Uniwersytet Mikolaja Kopernika WMiI
Lines: 31
Message-ID: <3...@c...uni.torun.pl>
References: <3...@c...uni.torun.pl> <89g1q3$mhe$1@flis.man.torun.pl>
<89g36e$nb7$1@flis.man.torun.pl> <3...@s...com.pl>
NNTP-Posting-Host: chem.uni.torun.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: ultra60.mat.uni.torun.pl 952071024 12011 158.75.3.22 (3 Mar 2000 08:10:24
GMT)
X-Complaints-To: n...@m...uni.torun.pl
NNTP-Posting-Date: 3 Mar 2000 08:10:24 GMT
X-Mailer: Mozilla 3.01Gold (X11; I; SunOS 5.7 sun4m)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:24151
Ukryj nagłówki
=?iso-8859-2?Q?Bogus=B3aw?= Kempny wrote:
>
> Jader wrote:
> >
>
> > I wazne, zeby makaron byl bardzo
> > cieniutki.
> >
> Najlepiej zadac sobie troche trudu i zrobic samemu makaron.
> Jajka, maka, sol
> troche wody i pracy - w sklepie takiego nie kupisz.
>
> BK
Oczywiscie zawsze do rosolu musie byc "swojski" makaron,
natomiast nadal nie wiem czy ktos z Was klaruje rosol
bialkiem i czy saczy przez polotno.
Powodem zadania pytania: Jak ugotowac dobry rosol ?
byl fakt odnalezienia w moim domu ksiazki kucharskiej
z lat 50 -tych. A ta ksiazka jest pelna przepisow i
technik, ktore sa dla mnie nowosciami.
Niestety potrawy obfituja w kilogramy sloniny i tuziny jajek :(
Marek S.
+---------------------------------------------------
----------------+
| Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
| OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
| Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
| FAX NO. (+48) (056) 542477 |
+---------------------------------------------------
----------------+
|