Data: 2000-03-03 08:13:36
Temat: Re: Jak ugotowac dobry rosol ?
Od: Marek Smolinski <m...@c...uni.torun.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
=?iso-8859-2?Q?Bogus=B3aw?= Kempny wrote:
>
> Jader wrote:
> >
>
> > I wazne, zeby makaron byl bardzo
> > cieniutki.
> >
> Najlepiej zadac sobie troche trudu i zrobic samemu makaron.
> Jajka, maka, sol
> troche wody i pracy - w sklepie takiego nie kupisz.
>
> BK
Oczywiscie zawsze do rosolu musie byc "swojski" makaron,
natomiast nadal nie wiem czy ktos z Was klaruje rosol
bialkiem i czy saczy przez polotno.
Powodem zadania pytania: Jak ugotowac dobry rosol ?
byl fakt odnalezienia w moim domu ksiazki kucharskiej
z lat 50 -tych. A ta ksiazka jest pelna przepisow i
technik, ktore sa dla mnie nowosciami.
Niestety potrawy obfituja w kilogramy sloniny i tuziny jajek :(
Marek S.
+---------------------------------------------------
----------------+
| Marek J. Smolinski E-mail: M...@C...UNI.TORUN.PL |
| OFFICE: NICHOLAS COPERNICUS UNIVERSITY DEPT. OF CHEMISTRY |
| Gagarina 7/112 87-100 TORUN POLAND PHONE NO. (+48) (056) 6114505 |
| FAX NO. (+48) (056) 542477 |
+---------------------------------------------------
----------------+
|