Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jak zrobić dobrą zupę rybną?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jak zrobić dobrą zupę rybną?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 6


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-11-25 13:25:06

Temat: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

Ponieważ nigdy nie zobiłam zupki rybnej, natomisat jadłam i bardzo mi
smakuje
a nie potrafię jej zrobić.

Z jakiej ryby?
Jakie warzywa?
Jakie przyprawy?

Pływały też w niej klopsiki rybne, pyszne - ale jak je zrobić?

Z góry dziękuję za rady i przepisy :)

Pozdrawiam
Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2005-11-25 13:39:32

Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "jot.be" <j...@N...poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> Ponieważ nigdy nie zobiłam zupki rybnej, natomisat jadłam i bardzo mi
> smakuje
> a nie potrafię jej zrobić.
>
> Z jakiej ryby?
> Jakie warzywa?
> Jakie przyprawy?
>
> Pływały też w niej klopsiki rybne, pyszne - ale jak je zrobić?
>
> Z góry dziękuję za rady i przepisy :

zupy rybne różne są
na sposób węgierski (halaszle), rosyjski (ucha), francusko-śródziemnomorski
(bouillabaisse)
różnią się zdecydowania zarówno sposobem przyrządzania jak i rodzajem ryb
musisz zawęzić oczekiwania...
Pozdr

PS jakaś z pulpetami jest tu
http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3085/88/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2005-11-25 13:42:01

Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "Marek W." <U...@U...o.cUz.t.aU.UnosUpamU.UonUetU.UplU> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "jot.be" <j...@N...poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:dm746l$4eu$1@news.onet.pl...
>
>
> > Ponieważ nigdy nie zobiłam zupki rybnej, natomisat jadłam i bardzo mi
> > smakuje
> > a nie potrafię jej zrobić.
> >
> > Z jakiej ryby?
> > Jakie warzywa?
> > Jakie przyprawy?
> >
> > Pływały też w niej klopsiki rybne, pyszne - ale jak je zrobić?
> >
> > Z góry dziękuję za rady i przepisy :
>
> zupy rybne różne są
> na sposób węgierski (halaszle), rosyjski (ucha),
francusko-śródziemnomorski
> (bouillabaisse)
> różnią się zdecydowania zarówno sposobem przyrządzania jak i rodzajem ryb
> musisz zawęzić oczekiwania...
> Pozdr
>
> PS jakaś z pulpetami jest tu
> http://pychotka.pl/pychotka/content/view/3085/88/
>

Geberalnie : jak ze słodkowodnych ryb z kupa słodkiej papryki to ala
węgierska

jak z drobiazgu rybiego z zagaszonym pokanem z ogniska to ucha

a mozna poprostu bulion warzywny z paroma ziemniaczkami zabielic i na koniec
dodac
pare kostek białej morskiej ryby dorsza najlepiej..i juz..

Marek :)


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2005-11-25 13:48:19

Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


> różnią się zdecydowania zarówno sposobem przyrządzania jak i rodzajem ryb
> musisz zawęzić oczekiwania...

Absolutnie się na tym nie znam ale podesłany przepis zostanie wykonany,
spróbuję ją zrobić jest dosyć jasno opisane i dziękuję bardzo :)

pozdr
Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2005-11-25 13:52:33

Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: Marsjasz <m...@p...NOSPAM.neostrada.pl> szukaj wiadomości tego autora

Bartosz Nazar napisał(a):
> Ponieważ nigdy nie zobiłam zupki rybnej, natomisat jadłam i bardzo mi
> smakuje
> a nie potrafię jej zrobić.
>
> Z jakiej ryby?
> Jakie warzywa?
> Jakie przyprawy?
>
> Pływały też w niej klopsiki rybne, pyszne - ale jak je zrobić?
>
> Z góry dziękuję za rady i przepisy :)
>
> Pozdrawiam
> Gosia
>
>
ktos tu kiedys na grupie podawal przepis na taka falszywa ale bardzo
smaczna zupe rybna...
zapisalem i podaje...
ps. ja zamiast ziemniaczkow dodaje kluseczki w tedy w polaczeniu z
papryka slodka i ostra wyjdzie troszke madziarska...
polecam z lososiem...
Mars

blyskawiczna zupa rybna:

- marchew, pietruszkę i seler na takrce ścieram na dużych oczkach,
podduszam na maśle, do garka zalewam wrzatkiem
- dodaje przyprawy sól, pieprz, ziele, gałka i majeranek,
zupa najlepsza jest pikantna, (jak sie doda papryke wyjdzie wegierska)
- gotuje to wszystko,
- robię zasmażkę,
- i na koniec dodaje filety np . losos, morszczuk, dorsz kawałki muszą
byc takie
powiedzmy 5x5 wg gustu i trzeba uwazać żeby sie nie rozapadło,
- mozna też w trakcie dodać ziemniaki, lepiej kluseczki, zacierki...

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2005-11-25 13:57:54

Temat: Re: Jak zrobić dobrą zupę rybną?
Od: "Bartosz Nazar" <m2000[wytnijto]@poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora



> blyskawiczna zupa rybna:
>
> - marchew, pietruszkę i seler na takrce ścieram na dużych oczkach,
> podduszam na maśle, do garka zalewam wrzatkiem
> - dodaje przyprawy sól, pieprz, ziele, gałka i majeranek,
> zupa najlepsza jest pikantna, (jak sie doda papryke wyjdzie wegierska)
> - gotuje to wszystko,
> - robię zasmażkę,
> - i na koniec dodaje filety np . losos, morszczuk, dorsz kawałki muszą byc
> takie
> powiedzmy 5x5 wg gustu i trzeba uwazać żeby sie nie rozapadło,
> - mozna też w trakcie dodać ziemniaki, lepiej kluseczki, zacierki...

Dziękuję bardzo, może ta oszukana zupa rybna będzie szybsza i lepsza :)
będę kombinować. Mam dużo czasu do Świąt i myślę, że opanuję :)

pozdrawiam
Gosia


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Przepisy dietetyczne na Boże Narodzenie??
Pomysły na sos do spaghetti - są jakieś?
Alkoholomierz do nalewek
Jak zrobić sos, który ma być biały?
Re: Jak zrobić sos, który ma być biały?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »