| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-05-21 21:20:15
Temat: Jakie mięso na sajgonki?Witam wszytskich.
Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac w
papier ryzowy?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-05-21 21:55:27
Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?Aleksandra ( f...@-...pl ) napisał:
> Witam wszytskich.
> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
> w papier ryzowy?
> Z gory dziekuje za odpowiedzi.
>
> Pozdrawiam
> Alex
Podsmażone, podduszone w gęstym sosie z dodatkami/przyprawami...później w
papier...
Pzdr.
Iwona
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-22 09:56:42
Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?
Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:c8ltio$828$1@absinth.dialog.net.pl...
> Aleksandra ( f...@-...pl ) napisał:
> > Witam wszytskich.
> > Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe
zawinac
> > w papier ryzowy?
> > Z gory dziekuje za odpowiedzi.
> >
Ja zawsze podsmazam... sprobuj tez jezeli lubisz posiekac drobno krewetki i
malze i podsmazyc zamiast zwyklego miesa, sa rewelacyjne...
pzdr
Jelcyn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-25 15:43:56
Temat: Re: Jakie mieso na sajgonki?Witam,
> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
w
> papier ryzowy?
Powinno zostać surowe. Jednak powinno być mieszane z np. makronem sojowym
(nie ryżowym !), grzybkami moon, posiekaną cebulą lub kapustą, czasem nawet
żółtkiem. Słowem nie może być jedynym składnikiem farszu. Papier przed
zawijaniem najlepiej zwilżać piwem (daje złocisty kolor po smażeniu).
A że smażyć należy w głębokim oleju i na małym ogniu to chyba już wiesz,
prawda ? :-)
Altus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-05-26 11:24:44
Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?Witam,
> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
w
> papier ryzowy?
Powinno zostać surowe. Jednak powinno być mieszane z np. makronem sojowym
(nie ryżowym !), grzybkami moon, posiekaną cebulą lub kapustą, czasem nawet
żółtkiem. Słowem nie może być jedynym składnikiem farszu. Papier przed
zawijaniem najlepiej zwilżać piwem (daje złocisty kolor po smażeniu).
A że smażyć należy w głębokim oleju i na małym ogniu to chyba już wiesz,
prawda ? :-)
Altus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |