Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Jakie mięso na sajgonki?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Jakie mięso na sajgonki?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2004-05-21 21:20:15

Temat: Jakie mięso na sajgonki?
Od: "Aleksandra" <f...@-...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam wszytskich.
Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac w
papier ryzowy?
Z gory dziekuje za odpowiedzi.

Pozdrawiam
Alex


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2004-05-21 21:55:27

Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?
Od: "Iwona" <i...@W...pl.invalid> szukaj wiadomości tego autora

Aleksandra ( f...@-...pl ) napisał:
> Witam wszytskich.
> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
> w papier ryzowy?
> Z gory dziekuje za odpowiedzi.
>
> Pozdrawiam
> Alex

Podsmażone, podduszone w gęstym sosie z dodatkami/przyprawami...później w
papier...

Pzdr.
Iwona

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-22 09:56:42

Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?
Od: "Jelcyn" <m...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Iwona" <i...@W...pl.invalid> napisał w wiadomości
news:c8ltio$828$1@absinth.dialog.net.pl...
> Aleksandra ( f...@-...pl ) napisał:
> > Witam wszytskich.
> > Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe
zawinac
> > w papier ryzowy?
> > Z gory dziekuje za odpowiedzi.
> >

Ja zawsze podsmazam... sprobuj tez jezeli lubisz posiekac drobno krewetki i
malze i podsmazyc zamiast zwyklego miesa, sa rewelacyjne...
pzdr
Jelcyn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-25 15:43:56

Temat: Re: Jakie mieso na sajgonki?
Od: "Altus" <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
w
> papier ryzowy?

Powinno zostać surowe. Jednak powinno być mieszane z np. makronem sojowym
(nie ryżowym !), grzybkami moon, posiekaną cebulą lub kapustą, czasem nawet
żółtkiem. Słowem nie może być jedynym składnikiem farszu. Papier przed
zawijaniem najlepiej zwilżać piwem (daje złocisty kolor po smażeniu).

A że smażyć należy w głębokim oleju i na małym ogniu to chyba już wiesz,
prawda ? :-)

Altus


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2004-05-26 11:24:44

Temat: Re: Jakie mięso na sajgonki?
Od: "Altus" <a...@n...pl> szukaj wiadomości tego autora

Witam,

> Co zrobic z tym miesem? ma byc podsmazone, gotowane czy tez surowe zawinac
w
> papier ryzowy?

Powinno zostać surowe. Jednak powinno być mieszane z np. makronem sojowym
(nie ryżowym !), grzybkami moon, posiekaną cebulą lub kapustą, czasem nawet
żółtkiem. Słowem nie może być jedynym składnikiem farszu. Papier przed
zawijaniem najlepiej zwilżać piwem (daje złocisty kolor po smażeniu).

A że smażyć należy w głębokim oleju i na małym ogniu to chyba już wiesz,
prawda ? :-)

Altus



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Nadmiar wędlin
placek pasterza-potrzebuję przepis
ciasto chlebowe mi rośnie i...
skwareczki
szukam przepisu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »