| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-06-20 14:47:11
Temat: KULINARIAhttp://www.chapitre.com/
Można tu kupić książki i prasę na tematy kuchenne i nie tylko:
Trzeba szukać > La bonne cuisine <
Z prasy mam z 1980 roku "La bonne cuisine" wydawnictwa Robert Hersant -
gazeta z fiszami do odcięcia i poskładania w książeczkę z przepisami, nawet
są - "Oeufs Polonaise", czyli "Jaja polskie".
Inne potrawy to powszechnie robiony - "Sause bolognaise" - ale przepis
troszkę inny niż znany.
Oraz to o czym niedawno pisano - szparagi:
"Flan d'asperges au jambon"
"Asperges en bocaux" - ciekawie wyglądające konserwy ze szparagów w
wysokich wąskich słoikach pewno typu twist, a na zakrętkach szmatki w kratkę
opięte gumką lub obwiązane szpagatem.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |