Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kalafior inaczej

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kalafior inaczej

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 11


« poprzedni wątek następny wątek »

11. Data: 2005-06-22 08:18:53

Temat: Re: Kalafior jeszcze inaczej i ilu jest jurasów?
Od: "altf4" <a...@p...com> szukaj wiadomości tego autora

Ilu jest jurasów z tym samym adresem? Jakoś szybko zmieniają zeznania. Raz
kalafior jest good a później be.
A najlepszy jest kalafior w zapiekance z beszamelem o smaku pomarańczowym
(ew. mandarynkowym):
Kalafiorek najlepiej obgotować (nie ugotować - bo musi być twardy jak Roman
Bratny) ok 5 min na parze. Dzielę go na różyczki i mieszam z podsmażona na
brązowo cebulką, czosnkiem, kiełbaską domową (ze sklepu nie nadaje się -
można zastąpić szynką), zblanszowanymi, pokrojonymi w kostkę 2 pomidorami.
Polewam uprzednio przygotowanym beszamelem (2-3 kopiaste łyżki mąki 1 min na
MAŚLE, + 1/2 l mleka, zagotować, dodać pół łyżeczki soli, pieprz biały,
gałki ad libidum + sok z połowy pomarańczy ew 2 mandarynek, odstawić, po
ostygnięciu do ok 35 - 40 st C dodać jedno całe jajko i jedno żółtko) i siup
do pieca. Ja zapiekam "na otwarto" w temp 175 st z termoobiegiem aż różyczki
górne lekko się przypalą co trwa ok 25 min. Wyłączam piekarnik, posypuje
serem Morskim ( bo dobry jest mniam mniam). I ślinię się ~ 10 min. Na moje
dziewczyny (sztuk 3) działa jak waleriana na kota.
Buziaki
alt


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

jak zamordowac czosnek?
delikatny biszkopt-jak?
zapach kopru przy krojeniu????
Ogórki małosolne-kwiatkiem do góry???
Sernik na zimno dla taty:)

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »