Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-05-19 16:53:30

Temat: Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)
Od: "Kah'reIk" <m...@k...com> szukaj wiadomości tego autora

Witajcie;-)))

Uwielbiam kapuste w kazdym wydaniu, moja rodzinka takze;-))) Kapusta po medi
olansku to juz zelazny dodatek do "schaboszczaka". Polecam, bo jest pyszna..
.

80 dkg kapusty bialej
200 ml mleka
cebula
lyzka maki
2 lyzki koncentratu pomidorowego
50 ml smietany
5 dkg sera zoltego
sol, pieprz i galka muszkatolowa;-))))))))))

Poszatkowana kapuste zalac wrzacym mlekiem i dusic az bedzie miekka. Cebulke
drobno posiekac, podsmazyc na tluszuczy, dodac make, zarumienic i dodac do k
apusty, chwilke pogotowac. Kapuste przelozyc do plaskiego naczynia, wyrownac
powierzchnie, polac koncentratem wumieszanym ze smietana, posypac galka (ilo
sc galki zalezy od gustu), posypac startym serem i zapiec. Pychotka...

Pozdrawiam wszystkch serdecznie,

Kaliope


k...@p...krakow.pl




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-05-23 21:12:06

Temat: Re: Kapusta po mediolansku (dla amatorow galki)
Od: <i...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Przepis sie udal i dodaje go stalego jadlospisu, aczkolwiek zmienilam go nieco
na mniej kaloryczny

a moze masz jeszcze jakies inne ciekawe kapusciane kulinaria w zanadrzu -
chetnie je wyprobuje

najedzona iza

> Witajcie;-)))
>
> Uwielbiam kapuste w kazdym wydaniu, moja rodzinka takze;-))) Kapusta po medi
> olansku to juz zelazny dodatek do "schaboszczaka". Polecam, bo jest pyszna..
> .
>
> 80 dkg kapusty bialej
> 200 ml mleka
> cebula
> lyzka maki
> 2 lyzki koncentratu pomidorowego
> 50 ml smietany
> 5 dkg sera zoltego
> sol, pieprz i galka muszkatolowa;-))))))))))
>
> Poszatkowana kapuste zalac wrzacym mlekiem i dusic az bedzie miekka. Cebulke
> drobno posiekac, podsmazyc na tluszuczy, dodac make, zarumienic i dodac do k
> apusty, chwilke pogotowac. Kapuste przelozyc do plaskiego naczynia, wyrownac
> powierzchnie, polac koncentratem wumieszanym ze smietana, posypac galka (ilo
> sc galki zalezy od gustu), posypac startym serem i zapiec. Pychotka...
>
> Pozdrawiam wszystkch serdecznie,
>
> Kaliope
>
>
> k...@p...krakow.pl
>
>
>
>


--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

lodowka ze strefa 0
ryz na sypko?
bazant
Gotowanie na parze
ślimaki cd.

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »