« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-05-19 08:32:30
Temat: bazantczy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
prosze o pomoc
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-05-19 16:20:25
Temat: Re: bazant> czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
> prosze o pomoc
Ja bazanta robie tak: bazanta w calosci wstawiam do nagrzanego piekarnika,
przyprawiam i przykrywam plastrem sloniny, bo zwierzak chudziutki i w tym
piekarniku bez sloniny kompletnie sie wysuszy. A tak to bedzie sie piekl w
topiacym sie tluszczu. Nie pamietam ile pieke, trzeba sprawdzac co jakis czas.
Albo mozna w garnku udusic jak kurczaka. Nic skomplikowanego. Podaje z piure
ziemniaczanym, do ktorego dodaje seler, albo nac selera, albo nac pietruszki,
swietnie pasuje takie piure do jakiejkolwiek dziczyzny. Jak mi sie chce to
przygotowuje tez gruszki w czerwonym winie albo mus jablkowy, tez pieknie
pasuja do bazanta. Pozdrawiam, zycze smacznego i zapraszam na smaczne strony:
http://cuisine.republika.pl
Aga>
>
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-19 18:15:27
Temat: Re: bazant
virualna napisał(a) w wiadomości: <9e5b20$dmv$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>...
>czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>prosze o pomoc
starego najlepiej podarować teściowej. wiek rozpoznaje się po długości
ostróg na nogach.
młody najlepszy jest pieczony - obowiązkowo trzeba obłożyć go słoninką ,
inaczej mięso będzie suche.
pozdrawiam AZ
--
Serwer dedykowany w godzinę, http://www.wdc.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-19 21:38:21
Temat: Re: bazantbardzo dziekuje za pomoc :)))))
c...@p...onet.pl napisał(a) w wiadomości:
<1...@n...onet.pl>...
>> czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>> prosze o pomoc
>
>Ja bazanta robie tak: bazanta w calosci wstawiam do nagrzanego piekarnika,
>przyprawiam i przykrywam plastrem sloniny, bo zwierzak chudziutki i w tym
>piekarniku bez sloniny kompletnie sie wysuszy. A tak to bedzie sie piekl w
>topiacym sie tluszczu. Nie pamietam ile pieke, trzeba sprawdzac co jakis
czas.
>Albo mozna w garnku udusic jak kurczaka. Nic skomplikowanego. Podaje z
piure
>ziemniaczanym, do ktorego dodaje seler, albo nac selera, albo nac
pietruszki,
>swietnie pasuje takie piure do jakiejkolwiek dziczyzny. Jak mi sie chce to
>przygotowuje tez gruszki w czerwonym winie albo mus jablkowy, tez pieknie
>pasuja do bazanta. Pozdrawiam, zycze smacznego i zapraszam na smaczne
strony:
>http://cuisine.republika.pl
>Aga>
>>
>
>
>--
>Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-19 21:38:59
Temat: Re: bazantnio nio
ale wiesz ja tesciowej jeszcze nie mam a ten bazant jest mlody hehe
:)))))))))) :P
Andrzej Zakrzewski napisał(a) w wiadomości:
<9e6edh$cor$1@aquarius.webcorp.com.pl>...
>
>virualna napisał(a) w wiadomości: <9e5b20$dmv$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>...
>>czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>>prosze o pomoc
>
>starego najlepiej podarować teściowej. wiek rozpoznaje się po długości
>ostróg na nogach.
>młody najlepszy jest pieczony - obowiązkowo trzeba obłożyć go słoninką ,
>inaczej mięso będzie suche.
>pozdrawiam AZ
>
>
>
>
>--
>Serwer dedykowany w godzinę, http://www.wdc.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-20 11:22:18
Temat: Re: bazantmam jeszcze jedno pytanko
czym przyprawiasz tego bazanta ?
z gory dziekuje za pomoc
c...@p...onet.pl napisał(a) w wiadomości:
<1...@n...onet.pl>...
>> czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>> prosze o pomoc
>
>Ja bazanta robie tak: bazanta w calosci wstawiam do nagrzanego piekarnika,
>przyprawiam i przykrywam plastrem sloniny, bo zwierzak chudziutki i w tym
>piekarniku bez sloniny kompletnie sie wysuszy. A tak to bedzie sie piekl w
>topiacym sie tluszczu. Nie pamietam ile pieke, trzeba sprawdzac co jakis
czas.
>Albo mozna w garnku udusic jak kurczaka. Nic skomplikowanego. Podaje z
piure
>ziemniaczanym, do ktorego dodaje seler, albo nac selera, albo nac
pietruszki,
>swietnie pasuje takie piure do jakiejkolwiek dziczyzny. Jak mi sie chce to
>przygotowuje tez gruszki w czerwonym winie albo mus jablkowy, tez pieknie
>pasuja do bazanta. Pozdrawiam, zycze smacznego i zapraszam na smaczne
strony:
>http://cuisine.republika.pl
>Aga>
>>
>
>
>--
>Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-20 11:39:51
Temat: Re: bazantPo prostu sola i pieprzem, ewentualnie jakas jarzynka specjalna do kurczaka.
przypomnialo mi sie, ze wkladam tez do srodka troche serka homo, przyprawionego
i wymieszanego z pietruszka, bulka tarta.
Aga
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-05-22 12:55:20
Temat: Re: bazant
Ze starego bazanta jest najlepszy na swiecie rosol... nic mu niedorownuje...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |