Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!news.tpi.pl!news.one
t.pl!agh.edu.pl!not-for-mail
From: "virualna" <v...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: bazant
Date: Sat, 19 May 2001 23:38:21 +0200
Organization: University of Mining & Metallurgy
Lines: 28
Message-ID: <9e6p3d$d3g$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
References: <9e5b20$dmv$1@galaxy.uci.agh.edu.pl>
<1...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: bn.krakow.pl
X-Trace: galaxy.uci.agh.edu.pl 990308269 13424 217.96.97.21 (19 May 2001 21:37:49
GMT)
X-Complaints-To: u...@u...agh.edu.pl
NNTP-Posting-Date: 19 May 2001 21:37:49 GMT
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V4.72.3110.3
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 4.72.3110.5
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:52124
Ukryj nagłówki
bardzo dziekuje za pomoc :)))))
c...@p...onet.pl napisał(a) w wiadomości:
<1...@n...onet.pl>...
>> czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>> prosze o pomoc
>
>Ja bazanta robie tak: bazanta w calosci wstawiam do nagrzanego piekarnika,
>przyprawiam i przykrywam plastrem sloniny, bo zwierzak chudziutki i w tym
>piekarniku bez sloniny kompletnie sie wysuszy. A tak to bedzie sie piekl w
>topiacym sie tluszczu. Nie pamietam ile pieke, trzeba sprawdzac co jakis
czas.
>Albo mozna w garnku udusic jak kurczaka. Nic skomplikowanego. Podaje z
piure
>ziemniaczanym, do ktorego dodaje seler, albo nac selera, albo nac
pietruszki,
>swietnie pasuje takie piure do jakiejkolwiek dziczyzny. Jak mi sie chce to
>przygotowuje tez gruszki w czerwonym winie albo mus jablkowy, tez pieknie
>pasuja do bazanta. Pozdrawiam, zycze smacznego i zapraszam na smaczne
strony:
>http://cuisine.republika.pl
>Aga>
>>
>
>
>--
>Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|