Data: 2001-05-20 11:22:18
Temat: Re: bazant
Od: "virualna" <v...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
mam jeszcze jedno pytanko
czym przyprawiasz tego bazanta ?
z gory dziekuje za pomoc
c...@p...onet.pl napisał(a) w wiadomości:
<1...@n...onet.pl>...
>> czy zna ktos jakis przepis na bazanta ?
>> prosze o pomoc
>
>Ja bazanta robie tak: bazanta w calosci wstawiam do nagrzanego piekarnika,
>przyprawiam i przykrywam plastrem sloniny, bo zwierzak chudziutki i w tym
>piekarniku bez sloniny kompletnie sie wysuszy. A tak to bedzie sie piekl w
>topiacym sie tluszczu. Nie pamietam ile pieke, trzeba sprawdzac co jakis
czas.
>Albo mozna w garnku udusic jak kurczaka. Nic skomplikowanego. Podaje z
piure
>ziemniaczanym, do ktorego dodaje seler, albo nac selera, albo nac
pietruszki,
>swietnie pasuje takie piure do jakiejkolwiek dziczyzny. Jak mi sie chce to
>przygotowuje tez gruszki w czerwonym winie albo mus jablkowy, tez pieknie
>pasuja do bazanta. Pozdrawiam, zycze smacznego i zapraszam na smaczne
strony:
>http://cuisine.republika.pl
>Aga>
>>
>
>
>--
>Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|