Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kaszka kukurydziana

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kaszka kukurydziana

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-01-14 21:43:27

Temat: Kaszka kukurydziana
Od: "T.A.P." <a...@a...com.pl> szukaj wiadomości tego autora

Poradźcie jak zrobić kaszkę kukurydzianą na mleku lub podajcie inne przepisy
z kaszką kukurydzianą w składzie.
Wielkie dzięki za wszystkie odpowiedzi.

Teresa
Opole

a...@i...pl


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-01-15 09:35:27

Temat: Re: Kaszka kukurydziana
Od: "===wojmat===" <C...@v...pl.INVALID> szukaj wiadomości tego autora


T.A.P. <a...@a...com.pl> w wiadomości news:3a621ea5@news.vogel.pl
napisał(a):
> Poradźcie jak zrobić kaszkę kukurydzianą na mleku lub podajcie inne
przepisy
> z kaszką kukurydzianą w składzie.

poszukaj w kuchni indyjskiej czegoś takiego jak upma (zastąp mannę
kaszą kuku) albo:

=================
orient jest żółty
=================

brukselka kilkanaście główek
1 cebula posiekana
szklanka kaszy kukurydzianej
1/2 - 3/4 szklanki soczewicy czerwonej
10 moreli suszonych drobno pokrojonych
kminek mielony (duuużo ;-)
kurkuma
sok z cytryny
olej do smażenia
woda


przepis:
na suchej patelni lekko podprażyć łyżeczkę kminku mielonego, dolać
kilka łyżek oleju, podsmażyć cebulę chwilę, dodać pokrojoną w ćwiartki
brukselkę, chwilę przesmażyć, zalać około trzema szklankami wody,
dodać opłukaną soczewicę. gotować do miękkości, dodać łyżeczkę kminku,
dwie szczypty kurkumy, morele, chwilę pogotować, dosolić do smaku,
zdjąć z ognia. kaszę kukurydziana podprażyć najpierw na suchej patelni
a potem dodac łyżkę oleju i wymieszać dokładnie. dać chwilę ostygnąć.
doać kaszę do reszty mieszając aby nie zrobiły się grudki, zagotować i
dodac łyżkę do dwóch soku z cytryny. spożywać na gorąco.

wskazówki i uwagi:

kaszy nie wsypywać do potrawy na ogniu bo zrobią się trudne do
rozbicia grudki, szczególnie jesli kasza jest gruba

autor:
wojmat zainspirowany klasyczną indyjską upmą



› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Ortodoksja - było: długo o
WPADKI KULINARNE
Re: Ortodoksja - było: długo o
Herbatka goes to Wegeland ...
Re: Zapiekanie pasztetu

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to ) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout

zobacz wszyskie »