Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Keimol-olej jadalny

Grupy

Szukaj w grupach

 

Keimol-olej jadalny

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-20 19:44:32

Temat: Keimol-olej jadalny
Od: "jt" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

witam grupowiczow,
kupilem w sklepie wloski olej,sprzedawca powiedzial ze jest to olej
kukurydziany.
Brak polskiego opisu, z niemieckiego
jest napisane Keimol (oczywiscie o umlau)
Ze slownika Keim to zarode, kielek.
Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim..
jacek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-21 06:23:21

Temat: Re: Keimol-olej jadalny
Od: w...@t...com.pl (Wladyslaw Los) szukaj wiadomości tego autora

jt <j...@p...onet.pl> wrote:

> witam grupowiczow,
> kupilem w sklepie wloski olej,sprzedawca powiedzial ze jest to olej
> kukurydziany.
> Brak polskiego opisu, z niemieckiego
> jest napisane Keimol (oczywiscie o umlau)
> Ze slownika Keim to zarode, kielek.
> Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim..


Prawdopodbnie jest to Maiskeimoel, olej kukurydziany, doslownie "z
kielkow kukurydzy" gdyz to zarodki kielkow zawieraja w ziarnie kukurydzy
najwiecej tluszczu.

Wladyslaw

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-21 07:27:54

Temat: RE: Keimol-olej jadalny
Od: i...@r...com.pl (Klient - rzeczoznawcyap - info) szukaj wiadomości tego autora

From: jt

>
> witam grupowiczow,
> kupilem w sklepie wloski olej,sprzedawca powiedzial ze jest to olej
> kukurydziany.
> Brak polskiego opisu, z niemieckiego
> jest napisane Keimol (oczywiscie o umlau)
> Ze slownika Keim to zarode, kielek.
> Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim..
> jacek

W moim dictionary 2000 stoi, że Keim to drobnoustrój ;-))

Ale prawdopodobnie chodzi o olej z kiełków pszenicy. Nie ma
przypadkiem jakiegoś obrazka na opakowaniu? A ile Cię kosztował ten
olej? Wiesz, to cenna rzecz, bardzo zdrowy, ale kiełki są raczej
trudne do wytłaczania, więc cena może być zabójcza....

A ja we Francji kupiłam olej z pestek winogron po ok. 2,5 zł za litr
!!!!

--
Maya
"When God made man, she was only testing"

--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-08-21 13:46:19

Temat: Re: Keimol-olej jadalny
Od: "jt" <j...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora

ponoc do smazenia najlepszy jest(we wloszech wlasnie uzywa sie wylacznie)
kukurydziany.
Ja smaze tez na oleju z pestek winogron, a z oliwek stosuje jedynie na zimno
do salatek etc...

jacek
Użytkownik "Klient - rzeczoznawcyap - info" <i...@r...com.pl>
napisał w wiadomości
news:NEBBJOMGALBEKOHNOBGKAELNECAA.info@rzeczoznawcya
p.com.pl...
> From: jt
>
> >
> > witam grupowiczow,
> > kupilem w sklepie wloski olej,sprzedawca powiedzial ze jest to olej
> > kukurydziany.
> > Brak polskiego opisu, z niemieckiego
> > jest napisane Keimol (oczywiscie o umlau)
> > Ze slownika Keim to zarode, kielek.
> > Moze ktos z was spotkal sie z czyms takim..
> > jacek
>
> W moim dictionary 2000 stoi, że Keim to drobnoustrój ;-))
>
> Ale prawdopodobnie chodzi o olej z kiełków pszenicy. Nie ma
> przypadkiem jakiegoś obrazka na opakowaniu? A ile Cię kosztował ten
> olej? Wiesz, to cenna rzecz, bardzo zdrowy, ale kiełki są raczej
> trudne do wytłaczania, więc cena może być zabójcza....
>
> A ja we Francji kupiłam olej z pestek winogron po ok. 2,5 zł za litr
> !!!!
>
> --
> Maya
> "When God made man, she was only testing"
>
> --
> Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
>
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ryż po hiszpańsku
sos serowy
Patison...hmm
restaurants.pl znow nadaje...
Wątróbka cielęca

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »