Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiedy jakie wino? i do czego?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiedy jakie wino? i do czego?

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2003-09-09 06:31:04

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjigm8$j4g$1@news.lublin.pl...

> Czy jako fachowiec mozesz powiedziec kiedy i czy
> podawać schłodzone ..a kiedy nie??
>
> i czy można robić znich grzańce??

AFAIK wina czerwone serwuje sie w temp. 18 st.C, natomiast biale schlodzone
do 5 st.C.
--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.prv.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2003-09-09 06:45:20

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

M.W. napisal(a):

>> >Czy ktoś mógłby mi wytłumaczyć kiedy należy podawać wino białe a kiedy
>> >czerwone, wytrawne czy niewytrawne? Czy jest to zależne od pory dnia czy
>od
>> >rodzaju dania do spożycia itp.
>>
>> Slodkie wina z jablek mozna podawac i spozywac niezaleznie od pory
>> dnia.
>>
>Czy jako fachowiec mozesz powiedziec kiedy i czy
>podawać schłodzone ..a kiedy nie??

Takie wino najlepiej pic swieze, od razu po wyjsciu ze sklepu.

>i czy można robić znich grzańce??

Chyba tak. Ale zapach siarki moze przeszkadzac.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-09 06:52:48

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: "Adam" <a...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Użytkownik "Marcin E. Hamerla" <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> >
> >> Slodkie wina z jablek mozna podawac i spozywac niezaleznie od pory
> >> dnia.
> >>
> >Czy jako fachowiec mozesz powiedziec kiedy i czy
> >podawać schłodzone ..a kiedy nie??
>
> Takie wino najlepiej pic swieze, od razu po wyjsciu ze sklepu.
> ......... Ale zapach siarki moze przeszkadzac.
>

Widać że nie masz pojęcia o winach, albo dużo w życiu wypiłeś win marki
"Wino"
Wina z jabłek są bardzo popularne nawet w takiej winnej Francji.
Są rozcieńczane wodą i stosowane jako napój orzeźwiający np. podczas upałów.
To fakt że te wina nie są winami "długowiecznymi" tj. nie zyskują na jakości
w stosunku do czasu ich przechowywania.
--
Pozdrawiam
Adam
a...@p...fm

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-09 07:06:23

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjjrdg$lq1$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bjigm8$j4g$1@news.lublin.pl...
>
> > Czy jako fachowiec mozesz powiedziec kiedy i czy
> > podawać schłodzone ..a kiedy nie??
> >
> > i czy można robić znich grzańce??
>
> AFAIK wina czerwone serwuje sie w temp. 18 st.C, natomiast biale
schlodzone
> do 5 st.C.

Przepraszam ze sie wyrwalam ze swoja wypowiedzia, nie zauwazylam, ze w
pytaniu chodzilo o "jabole" ;).

--
Pozdrawiam,
Ania

www.biblioNETka.prv.pl - Sprawdź, co lubisz czytać!


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-09 09:12:03

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: Marcin E. Hamerla <X...@X...Xonet.Xpl.remove_X> szukaj wiadomości tego autora

Adam napisal(a):

> albo dużo w życiu wypiłeś win marki "Wino"

Zupelnie bledne przypuszczenie.

--
Pozdrowienia, Marcin E. Hamerla

"Every day I make the world a little bit worse."

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2003-09-09 18:06:24

Temat: Re: Kiedy jakie wino? i do czego?
Od: "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:bjjtfr$t1s$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "Anna Ladorucka" <a...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:bjjrdg$lq1$1@nemesis.news.tpi.pl...
> >
> > Użytkownik "M.W." <tangaroa@Nospam_poczta.onet.pl> napisał w wiadomości
> > news:bjigm8$j4g$1@news.lublin.pl...
> >
> > > Czy jako fachowiec mozesz powiedziec kiedy i czy
> > > podawać schłodzone ..a kiedy nie??
> > >
> > > i czy można robić znich grzańce??
> >
> > AFAIK wina czerwone serwuje sie w temp. 18 st.C, natomiast biale
> schlodzone
> > do 5 st.C.
>
> Przepraszam ze sie wyrwalam ze swoja wypowiedzia, nie zauwazylam, ze w
> pytaniu chodzilo o "jabole" ;).
>
> --

Aleeeż nieee maa sprawy....:)))))

ale ciekawi mnie teraz czy isnieje czerwony jabol.....

Marek


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Sosy
CASTING TV, korekta
CASTING - NOWY PROGRAM KULINARNY TV
rukola i roszponka-szukam przepisow
musztardowiec wloski...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »