| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-02 10:36:06
Temat: Kiszone grzybyW przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
do temperatury napedzanej kaloryferami?
Jaksa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-02 11:04:17
Temat: Re: Kiszone grzyby
"Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
NTG tepoto
--
Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-02 11:28:00
Temat: Re: Kiszone grzybynie znam ciem synu
lecz według mnie sam jesteś NTG
Jaksa
Użytkownik "Bluzgacz" <p...@w...org> napisał w wiadomości
news:fgf053$hc2$1@news.albasani.net...
>
> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>ma do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> NTG tepoto
> --
>
> Bluzgacz
> bluzgacz(at)gmail.com
> alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
> http://www.trolling.pl/trolling.htm
> Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-02 11:56:20
Temat: Re: Kiszone grzyby
"Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> Jaksa
16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2007-11-02 12:40:53
Temat: Re: Kiszone grzybyDnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>
>> Jaksa
>
> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
cebuli przyspieszy psucie..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2007-11-02 13:27:35
Temat: Re: Kiszone grzyby
"gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:cybqtllt7wvg.1nr4yw5p056vu$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
>> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>>ma
>>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>>
>>> Jaksa
>>
>> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
>
> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
> cebuli przyspieszy psucie..
nie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2007-11-02 13:29:16
Temat: Re: Kiszone grzybyDnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>> cebuli przyspieszy psucie..
>
> nie.
dzięki:-)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
8. Data: 2007-11-02 13:32:53
Temat: Re: Kiszone grzyby
"gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:1ezu0tbyxka6o.1wza7q6ot5505.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>
>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>
>> nie.
>
> dzięki:-)
Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
9. Data: 2007-11-02 13:47:56
Temat: Re: Kiszone grzybyDnia Fri, 2 Nov 2007 14:32:53 +0100, Panslavista napisał(a):
>>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>>
>>> nie.
>>
>> dzięki:-)
>
> Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.
No niby tak, ale napisałem tylko o tym, co się u nas we wsi mówiło..
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
10. Data: 2007-11-02 14:59:51
Temat: Re: Kiszone grzybyJaksa <j...@p...pl> :
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
> Jaksa
wpierdalasz gowna?
--
`..¸¸.-> ßloo ta><î <-.¸¸..´
swinia swini dupe slini
°o¤oo¤o°´°o¤oo¤o°
a...@o...eu
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |