Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kiszone grzyby

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kiszone grzyby

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 17


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2007-11-02 10:36:06

Temat: Kiszone grzyby
Od: "Jaksa" <j...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
do temperatury napedzanej kaloryferami?

Jaksa


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


2. Data: 2007-11-02 11:04:17

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Bluzgacz" <p...@w...org> szukaj wiadomości tego autora


"Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...

>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?

NTG tepoto
--

Bluzgacz
bluzgacz(at)gmail.com
alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
http://www.trolling.pl/trolling.htm
Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


3. Data: 2007-11-02 11:28:00

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Jaksa" <j...@p...pl> szukaj wiadomości tego autora

nie znam ciem synu
lecz według mnie sam jesteś NTG

Jaksa



Użytkownik "Bluzgacz" <p...@w...org> napisał w wiadomości
news:fgf053$hc2$1@news.albasani.net...
>
> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>ma do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> NTG tepoto
> --
>
> Bluzgacz
> bluzgacz(at)gmail.com
> alt.pl.zbluzgaj - kultura alternatywna
> http://www.trolling.pl/trolling.htm
> Przylacz sie: http://plsocpolityka.blog.onet.pl/
>


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


4. Data: 2007-11-02 11:56:20

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>
> Jaksa

16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


5. Data: 2007-11-02 12:40:53

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: gruby <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):

> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się ma
>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>
>> Jaksa
>
> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...

a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
cebuli przyspieszy psucie..

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


6. Data: 2007-11-02 13:27:35

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:cybqtllt7wvg.1nr4yw5p056vu$.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 12:56:20 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>> "Jaksa" <j...@p...pl> wrote in message
>> news:fgeukh$in2$1@atlantis.news.tpi.pl...
>>>W przepisach piszą o pozostawieniu w temperaturze pokojowej - jak to się
>>>ma
>>>do temperatury napedzanej kaloryferami?
>>>
>>> Jaksa
>>
>> 16-24°C - korzystna dla bakterii (i drożdży)...
>
> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
> cebuli przyspieszy psucie..

nie.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


7. Data: 2007-11-02 13:29:16

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: gruby <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):


>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>> cebuli przyspieszy psucie..
>
> nie.

dzięki:-)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


8. Data: 2007-11-02 13:32:53

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: "Panslavista" <p...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora


"gruby" <d...@g...pl> wrote in message
news:1ezu0tbyxka6o.1wza7q6ot5505.dlg@40tude.net...
> Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:27:35 +0100, Panslavista napisał(a):
>
>
>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>
>> nie.
>
> dzięki:-)

Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


9. Data: 2007-11-02 13:47:56

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: gruby <d...@g...pl> szukaj wiadomości tego autora

Dnia Fri, 2 Nov 2007 14:32:53 +0100, Panslavista napisał(a):


>>>> a ja mam pytanie odnośnie cebuli: czy nie powoduje szybszego psucia
>>>> zakiszonej potrawy? w moich stronach panuje pogląd, ze dodanie surowej
>>>> cebuli przyspieszy psucie..
>>>
>>> nie.
>>
>> dzięki:-)
>
> Przeciez kiśnie razem z grzybami, na dodatek też ją (cebulę) blanszujesz.

No niby tak, ale napisałem tylko o tym, co się u nas we wsi mówiło..

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


10. Data: 2007-11-02 14:59:51

Temat: Re: Kiszone grzyby
Od: ßloo ta><î <a...@o...eu> szukaj wiadomości tego autora

Jaksa <j...@p...pl> :
> nie znam ciem synu
> lecz według mnie sam jesteś NTG
> Jaksa

wpierdalasz gowna?

--
`..¸¸.-> ßloo ta><î <-.¸¸..´
swinia swini dupe slini
°o¤oo¤o°´°o¤oo¤o°
a...@o...eu

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ] . 2


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Re: Jak to się nazywa?
tjankol :)
Re: śledzie z rodzynkami
Pieczóne kasztany.
CHRZAN...

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »