Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Kokos

Grupy

Szukaj w grupach

 

Kokos

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-10-31 22:33:34

Temat: Re: Kokos
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

poprawiam sie (Luc mi zwrocil uwage) : woda z kokosa jest doskonala ze
Swiezego Kokosa ! Jezeli zostala w suchym juz kokosie (=brazawa skorupa) i
przyjechala do Europy, to tniestety trzeba od razu wywalic !
(mea culpa, Waldku !)

Karaibka (widac nie do konca...)

--
Niesz !
Art(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
n...@4...com...
> On Wed, 31 Oct 2001 22:55:11 +0100, "Jerzy" <0...@m...pl> wrote:
>
>
> >A cóż Waćpan uważasz za mleko kokosowe? ;-)
> >pozdr. Jerzy
> >
> >
> Pozwol ze ja odpowiem - mleko kokosowe otrzymuje sie przez odciskanie
> namoczonego swierzego miazszu kokosowego.
> Art.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-10-31 22:37:05

Temat: Re: Kokos
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

...niedogadalismy sie... Ty nie napisales ze trzeba zetrzec, a ja
zapomnialam ze "suche'" istnieje !

kisses

St. Kr.

--
Niesz !
Art(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
i...@4...com...
> On Wed, 31 Oct 2001 23:27:41 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
> <n...@y...com> wrote:
>
>
> >najlepiej w sokowirowce, ale dwa (grube) meskie ramiona wystarcza tysz...
> >
> >(podpisano)
> >
> >Stara Karaibka
>
> Napisalem swiezego ( sorry za blad) zeby nikt nie wzial suszonych
> wiorkow i nie zaczal ich wyciskac...;-)))
> Art.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-01 08:58:56

Temat: Re: Kokos
Od: Waldemar Krzok <w...@z...fu-berlin.de> szukaj wiadomości tego autora


dak wszystko do kupy, to mleko kokosowe jest jeszcze mlekiem, jak z
drzewa zleci albo zostanie zlecone. Jak dojechało do europy, to już się
prawie wszystko strąciło i zrobił się miąższ (czyli te przyszłe
farfocle). Można zrobić recycling traktując ciepłą wodą i wyciskając,
ale to jest tak półdupek za słup.

Waldek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-01 09:51:55

Temat: Re: Kokos
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> szukaj wiadomości tego autora

Art(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
s...@4...com...
ciach
> Art ( przyszly karaibczyk) ;-)

A kiedy i gdze ?

--
Niesz !


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-01 17:52:20

Temat: Re: Kokos
Od: "Art(Gruby)" <j...@p...net> szukaj wiadomości tego autora

On Thu, 1 Nov 2001 10:51:55 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:

>
>
>A kiedy i gdze ?

W lutym : jeszcze nie wiem czy St.John czy Bora-Bora (nie karaiby ale
wyspy poludniowe... ;-))))
Art.


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-01 18:56:47

Temat: Re: Kokos
Od: b...@d...com.pl (Herbatka) szukaj wiadomości tego autora

----- Original Message -----
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, October 31, 2001 11:33 PM
Subject: Re: Kokos


> poprawiam sie (Luc mi zwrocil uwage) : woda z kokosa jest doskonala ze
> Swiezego Kokosa ! Jezeli zostala w suchym juz kokosie (=brazawa skorupa) i
> przyjechala do Europy, to tniestety trzeba od razu wywalic !
> (mea culpa, Waldku !)
>
> Karaibka (widac nie do konca...)
>
> --
> Niesz !
Potwierdzam - w Afryce gasilismy prganienie wspanialymi, swiezymi kokosami,
ktore tubylcy malowniczo rozcinali olbrzymimi maczetami. Sok byl pyszny i
orzezwiajacy. W Polsce kupilam kokosa, rozlupalam mlotkiem i srubowkretem,
przytknelam usta i -bleeee - ohyda :-(
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl


--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2001-11-02 11:54:24

Temat: Re: Kokos
Od: Aneta Baran <a...@c...anetek.net> szukaj wiadomości tego autora

"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:

> Woda w kokosie, jak slusznie napisal Jerzy, sluzy do picia... szczegolnie w
> warunkach karaibskich, gdzie na plazy tylko morska woda.
Z tym, że kokos musi być zielony jeszcze. Mniam, mniam, mniam.

> Stara Karaibka
Jaka tam stara... ;-)

Anetek (Karaibka tylko jednorazowa, a i tak krótko)
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 76478 A...@c...ch
:`.__.': http://chall.ifj.edu.pl/~aneta *---* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : 1 . [ 2 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

szukam przepisu na wereniksy
mieso gotowane
Szarlotka J. Duszczynskiej - pilne!!!
Andrut
czarna fasolka

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »