| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-31 22:33:34
Temat: Re: Kokospoprawiam sie (Luc mi zwrocil uwage) : woda z kokosa jest doskonala ze
Swiezego Kokosa ! Jezeli zostala w suchym juz kokosie (=brazawa skorupa) i
przyjechala do Europy, to tniestety trzeba od razu wywalic !
(mea culpa, Waldku !)
Karaibka (widac nie do konca...)
--
Niesz !
Art(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
n...@4...com...
> On Wed, 31 Oct 2001 22:55:11 +0100, "Jerzy" <0...@m...pl> wrote:
>
>
> >A cóż Waćpan uważasz za mleko kokosowe? ;-)
> >pozdr. Jerzy
> >
> >
> Pozwol ze ja odpowiem - mleko kokosowe otrzymuje sie przez odciskanie
> namoczonego swierzego miazszu kokosowego.
> Art.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-31 22:37:05
Temat: Re: Kokos...niedogadalismy sie... Ty nie napisales ze trzeba zetrzec, a ja
zapomnialam ze "suche'" istnieje !
kisses
St. Kr.
--
Niesz !
Art(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
i...@4...com...
> On Wed, 31 Oct 2001 23:27:41 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
> <n...@y...com> wrote:
>
>
> >najlepiej w sokowirowce, ale dwa (grube) meskie ramiona wystarcza tysz...
> >
> >(podpisano)
> >
> >Stara Karaibka
>
> Napisalem swiezego ( sorry za blad) zeby nikt nie wzial suszonych
> wiorkow i nie zaczal ich wyciskac...;-)))
> Art.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-01 08:58:56
Temat: Re: Kokos
dak wszystko do kupy, to mleko kokosowe jest jeszcze mlekiem, jak z
drzewa zleci albo zostanie zlecone. Jak dojechało do europy, to już się
prawie wszystko strąciło i zrobił się miąższ (czyli te przyszłe
farfocle). Można zrobić recycling traktując ciepłą wodą i wyciskając,
ale to jest tak półdupek za słup.
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-01 09:51:55
Temat: Re: KokosArt(Gruby) <j...@p...net> a écrit dans le message :
s...@4...com...
ciach
> Art ( przyszly karaibczyk) ;-)
A kiedy i gdze ?
--
Niesz !
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-01 17:52:20
Temat: Re: KokosOn Thu, 1 Nov 2001 10:51:55 +0100, "Ewa (siostra Ani) N."
<n...@y...com> wrote:
>
>
>A kiedy i gdze ?
W lutym : jeszcze nie wiem czy St.John czy Bora-Bora (nie karaiby ale
wyspy poludniowe... ;-))))
Art.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-01 18:56:47
Temat: Re: Kokos----- Original Message -----
From: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, October 31, 2001 11:33 PM
Subject: Re: Kokos
> poprawiam sie (Luc mi zwrocil uwage) : woda z kokosa jest doskonala ze
> Swiezego Kokosa ! Jezeli zostala w suchym juz kokosie (=brazawa skorupa) i
> przyjechala do Europy, to tniestety trzeba od razu wywalic !
> (mea culpa, Waldku !)
>
> Karaibka (widac nie do konca...)
>
> --
> Niesz !
Potwierdzam - w Afryce gasilismy prganienie wspanialymi, swiezymi kokosami,
ktore tubylcy malowniczo rozcinali olbrzymimi maczetami. Sok byl pyszny i
orzezwiajacy. W Polsce kupilam kokosa, rozlupalam mlotkiem i srubowkretem,
przytknelam usta i -bleeee - ohyda :-(
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-11-02 11:54:24
Temat: Re: Kokos"Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com> wrote:
> Woda w kokosie, jak slusznie napisal Jerzy, sluzy do picia... szczegolnie w
> warunkach karaibskich, gdzie na plazy tylko morska woda.
Z tym, że kokos musi być zielony jeszcze. Mniam, mniam, mniam.
> Stara Karaibka
Jaka tam stara... ;-)
Anetek (Karaibka tylko jednorazowa, a i tak krótko)
--
....
.' .. `. Aneta Baran *---* Work: ++41 22 76 76478 A...@c...ch
:`.__.': http://chall.ifj.edu.pl/~aneta *---* Home: a...@a...net
`....' * Anything is good and useful if it is made of chocolate. *
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |