« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-02-10 01:18:06
Temat: Krokiety inaczej - jak?Witajcie :o))))
Ostatnio mam nie tylko brak czasu, ale tez brak pomyslow :o( . W lodowce mam
9 krokietow - 4 z kapusta i grzybami i 5 z miesem. Poradzcie, co z nimi
zrobic. Postac tradycyjna: smazenie + sosik znudzila sie nieziemsko, wiec
juz nie wchodzi w gre, a pomyslow brak :o( .
Pomyslalam, moze by je polac smietana z jajkiem i serem i zapiec, moze
jakies pieczarki do tego Co Wy na to? Tylko mam problem. Taki sosik, to
nigdy dobrze mi nie wsiaka i wsad podstawowy zazwyczaj wychodzi troche
suchy. Moze macie jakies ciekawe sprawdzone sosy do zapiekania?
Pomozcie, bo chce je zrobic na obiad - juz czas najwyzszy, inaczej bede
musiala nakarmic imi kosz :o( .
Bozenka z Wilna :o)
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ICQ 81838200 http://bozena.samorzad.pw.edu.pl
FAQ : http://bozena.samorzad.pw.edu.pl/faq/index.html
Archiwum: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-02-10 13:34:20
Temat: Re: Krokiety inaczej - jak?
Użytkownik Bozena <b...@s...pw.edu.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:a44hhv$i3m$...@s...icm.edu.pl..
Np. polac ostrym paprykowo-pomidorowym sosem, na to zolty ser i zapiec.
Taki sos zrobilabym nastepujaco: cebule przysmazyc na oliwie, dodac
posiekana papryke, poddusic, na to puszke pomidorow albo koncentrat, wdusic
czosnek, dosolic, cos pikantnego - chilli albo tabasco, lyzka miodu,
szczypta cynamonu i galki muszkatolowej, troche sosu Worcester.
Agata Solon, naturalna
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |