| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-09-27 08:55:51
Temat: Kto zna przepis na ŻARKOJE ???Witam
Czy ktoś zna przepis na to pyszne danie ?
Pozdrawiam
Paweł
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-09-27 15:18:15
Temat: Re: Kto zna przepis na ?ARKOJE ???p4blo <p...@w...pl> wrote:
> Witam
> Czy ktoś zna przepis na to pyszne danie ?
Zarkoje to tyle co pieczen. Nawet etymologia jest podobna. Przepisow
jest wiele, z roznego rodzaju miesa.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-27 15:56:44
Temat: Re: Kto zna przepis na ŻARKOJE ???...chodzi mi o takie w kociolku jest tam mieso, frytki, grzybek, sliwka,
etc, a kociolek jest przykryty plackiem z ciasta chyba chlebowego. Wszystko
sie zapieka w piecu.
Uzytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl> napisal w wiadomosci
news:1g1ydvb.18xd0o3xwb4xsN%wlalos@onet.pl...
> p4blo <p...@w...pl> wrote:
>
> > Witam
> > Czy ktoś zna przepis na to pyszne danie ?
>
> Zarkoje to tyle co pieczen. Nawet etymologia jest podobna. Przepisow
> jest wiele, z roznego rodzaju miesa.
>
> Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 05:00:09
Temat: Re: Kto zna przepis na ŻARKOJE ???p4blo <p...@w...pl> wrote:
> ...chodzi mi o takie w kociolku jest tam mieso, frytki, grzybek, sliwka,
> etc, a kociolek jest przykryty plackiem z ciasta chyba chlebowego. Wszystko
> sie zapieka w piecu.
Niestety, zadana z moich rosyjskich ksiazek kucharskich, ani "Kulinarnyj
slowar" nie podaje takiego przepisu.
Wladyslaw
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-09-29 08:13:52
Temat: Re: Kto zna przepis na ŻARKOJE ???Użytkownik "p4blo" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:bl3jbl$9gv$1@atlantis.news.tpi.pl...
> Witam
> Czy ktoś zna przepis na to pyszne danie ?
> Pozdrawiam
> Paweł
>
>
--
Witam-tam!
Według mojej mamy to najprostsza rzecz na świecie:
- mięso /najlepiej wieprzowe, bo tłustsze/ obmsaża się silnie, na rozgrz.
tłuszczu, gdy ewidentnie zbrązowieje przekłada do brytfanki /lub od razu tam
się zmaży/, wkłada się obrane poćwiartowane ziemniaki, ew. kilka cebul
pokrojonych na ósemki. Koniec. Dusi się do miękkości mięsa i ziemniaków. raz
czy dwa należy zamieszać, podlać wodą...
Nie pytajcie o szczegóły, bo to już wszystko. ;-))
cywiL
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |