| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-02 13:54:44
Temat: Kto zna przepis na zeberka cielece?Kochani, pomozcie! Nigdzie nie moge znalezc przepisu na zeberka cielece.
Przewertowalem wszystkie swoje ksiazki kucharskie, uruchomilem znane mi
wyszukiwarki internetowe, sprawdzilem archiwum grupy i ... nic. Czyzby taki
przepis nie istnial? :-)
Pozdrawiam
LoozeR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-02 15:30:59
Temat: Re: Kto zna przepis na zeberka cielece?Użytkownik LoozeR <l...@i...pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9kbm3g$ls3$...@n...tpi.pl...
> Kochani, pomozcie! Nigdzie nie moge znalezc przepisu na zeberka cielece.
> Przewertowalem wszystkie swoje ksiazki kucharskie, uruchomilem znane mi
> wyszukiwarki internetowe, sprawdzilem archiwum grupy i ... nic. Czyzby
taki
> przepis nie istnial? :-)
Najprościej i najlepiej to z grilla. Ale możesz też i tak zrobić:
porcjujesz, solisz i oprószasz mąką, rumienisz na tłuszczu [najlepszy jest
smalec]. Przekładasz do rondla, dodajesz 2 cebule podsmażone na tłuszczu z
pieczenia, podlewasz wodą i dusisz do miękkości. Robisz zasmażkę z mąki i
tłuszczu ze smażenia, zagęszczasz sos i dodajesz 2 twarde ogórki kiszone
[obrane] i pokrojone w drobną kostkę. Podgrzewasz chwilę mieszając i
doprawiasz solą i majerankiem. Dobre do ziemniaków.
Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-03 19:47:26
Temat: Re: Kto zna przepis na zeberka cielece?Zrobilem te zeberka dzisiaj wedlug Twojego przepisu i wyszly zaje...,
przepraszam, super :-) Dzieki za genialny w swojej prostocie przepis i
polecam wszystkim.
Pozdrawiam
LoozeR
> Najprościej i najlepiej to z grilla. Ale możesz też i tak zrobić:
> porcjujesz, solisz i oprószasz mąką, rumienisz na tłuszczu [najlepszy jest
> smalec]. Przekładasz do rondla, dodajesz 2 cebule podsmażone na tłuszczu z
> pieczenia, podlewasz wodą i dusisz do miękkości. Robisz zasmażkę z mąki i
> tłuszczu ze smażenia, zagęszczasz sos i dodajesz 2 twarde ogórki kiszone
> [obrane] i pokrojone w drobną kostkę. Podgrzewasz chwilę mieszając i
> doprawiasz solą i majerankiem. Dobre do ziemniaków.
> Pozdrawiam Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |