| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2003-05-19 23:09:51
Temat: Kuchnia Meksykanska - Guacamole4 dojrzale awokado
1 dojrzaly pomidor
1/4 sredniej cebuli
1 lyzka posiekanej swiezej kolendry
1 lyzka dobrej oliwy
sok z 1 lemonki
1/2 lyzeczki soli
1/4 lyzeczki pieprzu
Cebule posiekac na male kawalki, pomidor obrac, odrzucic nasiona i
posiekac w male kawalki. Awokado obrac i zgniesc widelcem na miazge z
grubszymi kawalkami. Dodac sol, pieprz, sok z lemonki, oliwe i kolendre
i dobrze wym,ieszac, dodac pomidor i wymieszac.
Aby zapobiec ciemnieniu i brazowieniu guacamole, nalezy umiescic w nim
pestki wyjete z awokado, i usunac tuz przed podaniem.
Magdalena Bassett
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2003-05-21 00:22:06
Temat: Odp: Kuchnia Meksykanska - Guacamole
Użytkownik Magdalena Bassett <m...@o...com> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:3...@o...com...
> 4 dojrzale awokado
> 1 dojrzaly pomidor
> 1/4 sredniej cebuli
> 1 lyzka posiekanej swiezej kolendry
> 1 lyzka dobrej oliwy
> sok z 1 lemonki
> 1/2 lyzeczki soli
> 1/4 lyzeczki pieprzu
> Magdalena Bassett
A gdyby zamiast cebuli zadać czosnek ?
pozdr,Alex
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2003-05-21 00:48:41
Temat: Re: Odp: Kuchnia Meksykanska - Guacamole
Aleksander Kłosiewicz wrote:
>
> Użytkownik Magdalena Bassett <m...@o...com> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:3...@o...com...
> > 4 dojrzale awokado
> > 1 dojrzaly pomidor
> > 1/4 sredniej cebuli
> > 1 lyzka posiekanej swiezej kolendry
> > 1 lyzka dobrej oliwy
> > sok z 1 lemonki
> > 1/2 lyzeczki soli
> > 1/4 lyzeczki pieprzu
> > Magdalena Bassett
>
> A gdyby zamiast cebuli zadać czosnek ?
> pozdr,Alex
Tak wlasnie powstaja nowe, ciekawe potrawy...nastepnym razem dodaj.
MB
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |