« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-10-24 08:38:37
Temat: Kura Dziendobry
Mam pytanko male chce usmarzyc kure w glebokim tluszczu w paniercee i tak
sie zastanawiam czy zanim porcyjki sie usmarza to czy panierka sie nie
spali. Wiec pytanko moze lepiej najpierw obgotowac?
Zalerzy mi na szybkiej odpowiedzi bo kura juz sie szykuje a i jeszcze w czym
taka kure mozna przymarynowac ( ma byc pikantna)
Aga ktora szykuje dla kochanego kolacje rocznicowa ( juz osiagnelismy wiek
przedszkolny :-)) )
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-10-24 08:49:41
Temat: Re: Kura
Użytkownik Agnieszka Litwin <a...@a...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:9r5utu$5vb$...@n...tpi.pl...
> Dziendobry
> Mam pytanko male chce usmarzyc kure w glebokim tluszczu w paniercee i tak
> sie zastanawiam czy zanim porcyjki sie usmarza to czy panierka sie nie
> spali. Wiec pytanko moze lepiej najpierw obgotowac?
> Zalerzy mi na szybkiej odpowiedzi bo kura juz sie szykuje a i jeszcze w
czym
> taka kure mozna przymarynowac ( ma byc pikantna)
> Aga ktora szykuje dla kochanego kolacje rocznicowa ( juz osiagnelismy wiek
> przedszkolny :-)) )
>
>
a duże te porcyjki?
Bo jak się robi duże "dewolaje" z cycków kurczakowych to nic sie spali, byle
ogień nie za wielki, ale z kurą to nie wiem, może ona żylasta czy coś...
Wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 08:57:24
Temat: Re: Kura "Agnieszka Litwin" <a...@a...com.pl> napisał / wrote:
> Dziendobry
> Mam pytanko male chce usmarzyc kure w glebokim tluszczu w paniercee i tak
> sie zastanawiam czy zanim porcyjki sie usmarza to czy panierka sie nie
> spali. Wiec pytanko moze lepiej najpierw obgotowac?
Rozumiem, że to jest KURA, czyli w powszechnym rozumieniu coś, co latało po
wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
W takim razie - lepiej ją faktycznie obgotować, albo zamarynować (tu jest sto tysiecy
różnych "szkół" - niezły sposób to marynowanie w warzywach i białym winie lub occie
zrobionym z takiegoż).
Oczywiście wszystko zależy od wielkości kawałków.
> ( ma byc pikantna)
To ją natrzyj (albo dodaj do panierki) mieloną ostrą papryką - proste.
(ps. kura w panierce to dla mnie marnotrastwo, ale nich Ci będzie).
Smacznego
Leopard
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 09:05:40
Temat: Re: Kurazle sie wyrazilam to taki zwykly kurczak ze sklepu niestety (a z kury
podworkowej to ja tylko rosolek)
Aga
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 10:30:05
Temat: Re: KuraUżytkownik <Tomek ">; <Leopard">; "W." <k...@w...pl> napisał w
wiadomości news:9r5rs1$ous$1@i26.srv.wp-sa.pl...
...
> wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
Faktycznie bojler ile by nie gotowac moze byc twardy.
Jader :)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 10:50:27
Temat: Re: Kura> ...
> > wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
>
> Faktycznie bojler ile by nie gotowac moze byc twardy.
>
> Jader :)
LOL , jeszcze duzy gar trza miec........ :)))
Adiola
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.286 / Virus Database: 152 - Release Date: 01-10-09
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 10:57:07
Temat: Re: Kuraadiola wrote:
>
> > ...
> > > wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
> >
> > Faktycznie bojler ile by nie gotowac moze byc twardy.
> >
> > Jader :)
>
> LOL , jeszcze duzy gar trza miec........ :)))
>
> Adiola
>
nie, można od środka. Mój dziadek kiedyś nawet na miękko ugotował, bo
wody zabrakło ;-))
Waldek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 11:01:41
Temat: Re: Kura> > > > wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
> > >
> > > Faktycznie bojler ile by nie gotowac moze byc twardy.
> > >
> > > Jader :)
> >
> > LOL , jeszcze duzy gar trza miec........ :)))
> >
> > Adiola
> >
>
> nie, można od środka. Mój dziadek kiedyś nawet na miękko ugotował, bo
> wody zabrakło ;-))
>
> Waldek
:-))))))))))))), swietne :-)))))))))
Bojler na miekko, ha ha ha
Adiola
---
Outgoing mail is certified Virus Free.
Checked by AVG anti-virus system (http://www.grisoft.com).
Version: 6.0.286 / Virus Database: 152 - Release Date: 01-10-09
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-10-24 11:04:44
Temat: Re: KuraUżytkownik Jader
> > wiejskim podwórku, a nie żaden bojler.
> Faktycznie bojler ile by nie gotowac moze byc twardy.
Ja bym dodał, że z upływem czasu wręcz kamienieje. :-)))
pozdr. Jerzy
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |