« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-06 10:06:23
Temat: KurczakWitam.
Mam do dyspozycji na dzisiaj udka, i piersi z kurczaka. Tak przechowuje je 3
dzien pod zamrazalnikiem, bo nie chcialo mi sie gotowac, a mam wrazenie, ze
braciszek chetnie zjadlby sobie porzadny obiadek.
Macie swoje ulubione przepisy na wykorzystanie miesa drobiowego? Bylabym
wdzieczna za propozycje.
--
-----------------
pozdrawiam - wredna siostra, ktorej gotowac sie nie chce;-)
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=5835360
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-06 11:27:48
Temat: Re: KurczakAurore wrote:
> Witam.
> Mam do dyspozycji na dzisiaj udka, i piersi z kurczaka. Tak przechowuje je 3
> dzien pod zamrazalnikiem, bo nie chcialo mi sie gotowac, a mam wrazenie, ze
> braciszek chetnie zjadlby sobie porzadny obiadek.
> Macie swoje ulubione przepisy na wykorzystanie miesa drobiowego? Bylabym
> wdzieczna za propozycje.
Kurczak Beijing... ale to się robi z dnia na dzień, więc może następnym
razem. A, i jeszcze marynata jest z alkoholem, wobec czego nie wolno
rozpijać braciszka.
Z poważaniem
PZ
--
Śmiech jest silniejszy niż dobre maniery
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-06 20:26:23
Temat: Re: Kurczak
Użytkownik "Aurore" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:aspsoa$97o$1@news.tpi.pl...
A oto przepis
udka i piersi z kurczaka
musztarda
cebula
100 ml białego wina
Udka i piersi kurczaka pozbawione kości, kroimy w plastry i układamy na
folii aluminiowej. Sporządzamy sos z 1 łyżki stołowej musztardy, wymieszanej
z 2 łyżkami startej cebuli, 2 łyżkami oleju, 100 ml wina i szczyptą soli.
Sosem zalewamy mięso, zawijamy szczelnie w folię aluminiową i całość
wstawiamy na 30 - 40 minut do piekarnika. Kurczak podczas pieczenioa
wchłonie cały sos, zyskując wspaniały smak. podajemy jako przystawkę lub
danie obiadowe z ryżem i surówką.
Życzę smacznego
Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-06 20:30:06
Temat: Re: KurczakMożna też zrobić te elementy kurczaka po wiedeńskuczyli trzeba obtoczyć w
mące, potem jajku, potem w bułce i usmażyć z obu stron. Następnie należy
przełożyć do żaroodpornego naczynia i zalać szklanka bulionu i piec 1,5 h w
200 stopniach.
Smacznego Aguś
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-07 17:58:50
Temat: Re: KurczakDzieki wszystkim za help'a.
Obiad zrobilam wedlug wlasnego bardzo eksperymentalnego pomyslu. Troche za
duzo papryki. A i seler nie koniecznie sie naddaje ... za slodki smak. Ale
sosik na smietance OK.
--
-----------------
pozdrawiam
http://www.poznan4u.com.pl/pyrypy/pyrypy.php?state=s
howuser&userid=5835360
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 20:12:33
Temat: Re: Kurczak sosie śmietanowo-grzybowym [P]
Użytkownik "Aurore" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:aspsoa$97o$1@news.tpi.pl...
> Witam.
> Macie swoje ulubione przepisy na wykorzystanie miesa
drobiowego? > --
Witam,
kuraka porcjujemy solimy, smażymy na złoty kolor
kilka suszonych grzybków zagotowujemy w szklance wody, tą
wodą rozpuszczamy kostkę bulionu grzybowego a same grzyby
kroimy drobniutko tak otrzymanym rosołkiem zalewamy ptaka
(dodając też owe grzybki) i pieprząc do smaku. dusimy pod
przykryciem około 20 minut, dodajemy śmietanę i znowu
dusimy.
Pyyychotka
pozdrawiam
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 20:23:03
Temat: Re: Kurczak sosie śmietanowo-grzybowym [P]
Użytkownik "Aurore" <a...@h...pl> napisał w wiadomości
news:aspsoa$97o$1@news.tpi.pl...
> Witam.
> Macie swoje ulubione przepisy na wykorzystanie miesa
drobiowego? > --
Witam,
kuraka porcjujemy solimy, smażymy na złoty kolor
kilka suszonych grzybków zagotowujemy w szklance wody, tą
wodą rozpuszczamy kostkę bulionu grzybowego a same grzyby
kroimy drobniutko tak otrzymanym rosołkiem zalewamy ptaka
(dodając też owe grzybki) i pieprząc do smaku. dusimy pod
przykryciem około 20 minut, dodajemy śmietanę i znowu
dusimy.
Pyyychotka
pozdrawiam
--
Rafał
GG #95230
===================
Nie jemy po to, aby żyć.
Żyjemy po to, aby jeść.
===================
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |