Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia mak

Grupy

Szukaj w grupach

 

mak

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2002-12-06 09:21:56

Temat: mak
Od: anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora


nie mam maszynki do mielenia. a chce cos zrobic makowego :)
pamietam, ze w zeszlym roku forumowicze z obrzydzeniem mowili o
puszkowym maku wypachnionym migdalami. czy wszystkie puszki (dostepne w
polsce!) sa aromatyzowane? jaki mak juz spreparowany polecacie?

dzieki za rady
pozdrawiam

--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2002-12-06 12:59:34

Temat: Re: mak
Od: s...@w...pl szukaj wiadomości tego autora

>
>Witam!!!
Moim zdaniem całkie dobrze sprawdza się w takim przypadku mak w takich
niebieskich torebeczkach Schwartau, wystarczy wymieszać go z mlekiem i za 10
min. jest gotowy do użycia- myślę, że jest całkiem dobry, choć oczywiście bez
porównania z samodzielnie, pieczołowicie przygotowaną masą makową (zwłaszcza
jeśli mówimy o świętach:)

POZDRAWIAM SMACZNIE, CynamonowaMay!!!

P.S. Aha, na opakowaniu jest przepis na bardzo dobre ciasto- JAPONIEC.

--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-09 11:31:05

Temat: Re: mak
Od: anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora


> >Witam!!!
> Moim zdaniem całkie dobrze sprawdza się w takim przypadku mak w takich
> niebieskich torebeczkach Schwartau, wystarczy wymieszać go z mlekiem i za 10
> min. jest gotowy do użycia- myślę, że jest całkiem dobry, choć oczywiście bez
> porównania z samodzielnie, pieczołowicie przygotowaną masą makową (zwłaszcza
> jeśli mówimy o świętach:)

tzn to juz jest jakas gotowa mieszanka makowa? czy sam mak jakos tak
spreparowany ze nie trzeba mielic?

--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-09 11:53:22

Temat: Re: mak
Od: PatryCCCja <k...@s...TO_WYTNIJ.pl> szukaj wiadomości tego autora

anna wrote:
> > Moim zdaniem całkie dobrze sprawdza się w takim przypadku mak w takich
> > niebieskich torebeczkach Schwartau, wystarczy wymieszać go z mlekiem i za 10
> > min. jest gotowy do użycia- myślę, że jest całkiem dobry, choć oczywiście bez
> > porównania z samodzielnie, pieczołowicie przygotowaną masą makową (zwłaszcza
> > jeśli mówimy o świętach:)
>
> tzn to juz jest jakas gotowa mieszanka makowa? czy sam mak jakos tak
> spreparowany ze nie trzeba mielic?

zmielony na sucho.

pat
--
vege.pl http://www.vege.pl
PuszKKKa http://puszkkka.spinacz.pl
SPINACZ http://www.spinacz.pl/

--
Serwis Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


1. Data: 2002-12-09 13:09:06

Temat: Re: mak
Od: anna <a...@r...fm> szukaj wiadomości tego autora

> > tzn to juz jest jakas gotowa mieszanka makowa? czy sam mak jakos tak
> > spreparowany ze nie trzeba mielic?
>
> zmielony na sucho.

dzieki :) wiec bedzie Makowiec :))))))

--
anna
http://mitica.w.interia.pl
zawsze szukałam krajobrazów przedboskich.
stąd moja słabość do Chaosu.
(za e.cioranem)

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Święta
[Łódź] fondue
Mam ochote na barsz czerwony ?
Salatka z lososiem
Nietypowy koktajl

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »