| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-12-12 15:59:47
Temat: Kutia - problemMam mały problem ze zrobieniem kutiii. Mianowicie twardnieje mi pszenica,
która wczesniej jest moczona (12 g) i gotowana (ok. 2 g). Nie wiem w czym
lezy problem.
Jezeli ktos zna przyczyne i rozwiazanie to bardzo prosze o pomoc.
Szymon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-12-12 16:53:49
Temat: Re: Kutia - problem
Użytkownik "Szymko" <A...@S...friko7.onet.pl.invalid> napisał w
wiadomości news:atabpt$lsn$1@news.onet.pl...
> Mam mały problem ze zrobieniem kutiii. Mianowicie twardnieje mi pszenica,
> która wczesniej jest moczona (12 g) i gotowana (ok. 2 g). Nie wiem w czym
> lezy problem.
> Jezeli ktos zna przyczyne i rozwiazanie to bardzo prosze o pomoc.
> Szymon
>
>
troche dziwne. W ubieglym roku kupilam woreczek pszenicy na hali w budach,
namoczylam, gotowalam dosc dlugo, dolewajac wody, byla miekka, ale nie
rozciapana, ostudzona od razu spreparowalam.
Moze masz dziwna pszenice.
wkn
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-12 21:48:00
Temat: Re: Kutia - problem
> > Mam mały problem ze zrobieniem kutiii. Mianowicie twardnieje mi
pszenica,
> > która wczesniej jest moczona (12 g) i gotowana (ok. 2 g). Nie wiem w
czym
> > lezy problem.
> > Jezeli ktos zna przyczyne i rozwiazanie to bardzo prosze o pomoc.
> > Szymon
Szymonie masz problem z ugotowaniem pszenicy. Ja moczę ją tylko pół godziny,
zagotowuję aby zakipiała i wkładam do nagrzanego piekarnika na 150 C i piekę
aż do miękosci.
Pozdrawiam
Kaktus
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-13 16:54:45
Temat: Re: Kutia - problem
Użytkownik "kaktus" <k...@g...pl> napisał w wiadomości
news:atb058$ia4$4@news.tpi.pl...
>
> > > Mam mały problem ze zrobieniem kutiii. Mianowicie twardnieje mi
> pszenica,
> > > która wczesniej jest moczona (12 g) i gotowana (ok. 2 g). Nie wiem w
> czym
> > > lezy problem.
> > > Jezeli ktos zna przyczyne i rozwiazanie to bardzo prosze o pomoc.
> > > Szymon
>
> Szymonie masz problem z ugotowaniem pszenicy. Ja moczę ją tylko pół
godziny,
> zagotowuję aby zakipiała i wkładam do nagrzanego piekarnika na 150 C i
piekę
> aż do miękosci.
> Pozdrawiam
> Kaktus
Czy to jest pszenica łuskana ?
Szymon
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-12-13 22:41:01
Temat: Re: Kutia - problem
Użytkownik "Szymko" <A...@S...friko7.onet.pl.invalid> napisał w
wiadomości news:atd3cs$96a$1@news.onet.pl...
>
>
> Czy to jest pszenica łuskana ?
> Szymon
>
>
Tak jest to pszenica łuskana. Kupuję ją na targu na wagę . Na dwie duże
salaterki kuti wystarczy Ci 20 dag.
Pozdrawiam i życzę udanej kuti z miodem, śmietaną i bakaliami oraz powidłami
śliwkowymi i przemielonym makiem!
Kaktus.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |