| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-04 08:23:59
Temat: Łosoś CarpaccioObiecany jakiś czas temu Haneczce przepis na łososia Carpaccio
Porcja na 4 osoby.
50dag wędzonego łososia
2 awokado
2 pomarańcze
3 cytryny
1 limonka (ew. w zastępstwie cytryna)
3 łyżki oleju
kieliszek wódki
szczypiorek
sól, pieprz
Awokado przekroić na pół i wyjąć pestki. Następnie obrać je ze skórki,
pokroić w kostkę i skropić sokiem z 1 cytryny.
Odstawić do nasiąknięcia.
Cytrusy ( pomarańcza, limonka) wyszorować, obrać za skórki i zdjąć białe
błonki.
Pomarańczę pokroić w kostkę a limonkę w plasterki.
Sos: Wymieszać sok z cytryny i pomarańczy z olejem i alkoholem. Przyprawić
solą i pieprzem.
Łososia rozłożyć na 4 talerzach, przełożyć awokado, udekorować cytrusami.
Polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
Moje 5 groszy:
Ja robię z tego coś a'la sałatkę.
Wszystko wg przepisu, tyle, że mieszam razem awokado i cytrusy.
Łososia kroję w paski i wtedy przekładam owocami.
Podaję w płaskiej salaterce.
Pychaaaaa
Życzę smacznego!
Aseti
--
Nic nie przeraża mężczyzny tak bardzo jak kobieta,
której spojrzenie przeszywa tak dogłębnie,
że byłby w stanie zrobić dla niej wszystko.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-04 15:07:46
Temat: Re: Łosoś Carpaccio
Użytkownik "Aseti" <n...@h...pl> napisał w wiadomości
news:aq5atm$2be$1@news.tpi.pl...
> Obiecany jakiś czas temu Haneczce przepis na łososia Carpaccio
>
> Porcja na 4 osoby.
> 50dag wędzonego łososia
> 2 awokado
> 2 pomarańcze
> 3 cytryny
> 1 limonka (ew. w zastępstwie cytryna)
> 3 łyżki oleju
> kieliszek wódki
> szczypiorek
> sól, pieprz
>
> Awokado przekroić na pół i wyjąć pestki. Następnie obrać je ze skórki,
> pokroić w kostkę i skropić sokiem z 1 cytryny.
> Odstawić do nasiąknięcia.
> Cytrusy ( pomarańcza, limonka) wyszorować, obrać za skórki i zdjąć białe
> błonki.
> Pomarańczę pokroić w kostkę a limonkę w plasterki.
> Sos: Wymieszać sok z cytryny i pomarańczy z olejem i alkoholem. Przyprawić
> solą i pieprzem.
>
> Łososia rozłożyć na 4 talerzach, przełożyć awokado, udekorować cytrusami.
> Polać sosem i posypać posiekanym szczypiorkiem.
>
>
> Moje 5 groszy:
> Ja robię z tego coś a'la sałatkę.
> Wszystko wg przepisu, tyle, że mieszam razem awokado i cytrusy.
> Łososia kroję w paski i wtedy przekładam owocami.
> Podaję w płaskiej salaterce.
> Pychaaaaa
>
> Życzę smacznego!
>
> Aseti
> --Dziękuję bardzo
Hania
> Nic nie przeraża mężczyzny tak bardzo jak kobieta,
> której spojrzenie przeszywa tak dogłębnie,
> że byłby w stanie zrobić dla niej wszystko.
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 19:35:36
Temat: Re: Łosoś CarpaccioMon, 4 Nov 2002 16:07:46 +0100, "Haneczka" <h...@w...pl> napisal/a:
(ciach! ponad 30 linijek!)
>--Dziękuję bardzo
>Hania
Haniu, proszę tnij posty!
hmmm
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-05 08:42:48
Temat: Re: Łosoś CarpaccioUżytkownik "Haneczka" <h...@w...pl> napisał w wiadomości
news:aq628o$not$1@news2.tpi.pl...
[...]
> >
> > --Dziękuję bardzo
> Hania
>
Drobiazg :))
Mam nadzieję, że będzie smakowało.
Pozdrawiam
Aseti
--
Nic nie przeraża mężczyzny tak bardzo jak kobieta,
której spojrzenie przeszywa tak dogłębnie,
że byłby w stanie zrobić dla niej wszystko.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |