« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2004-03-19 15:46:06
Temat: Majonez (pyt)Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy składnik
(pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi przyprawami)
AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2004-03-19 16:07:25
Temat: Re: Majonez (pyt)Agnieszka napisał(a):
> Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy
> składnik (pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi
> przyprawami)
> AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
===
Sok, czy inny kwas, to tylko dodatek smakowy, aby użytkownika nie
zemdliło...
Jeżeli majonez użyjesz do sałatki jarzynowej, to nic nie przeczkadza, aby
doprawić gotową sałatkę.
Ale jeśli do jajek na twardo, to chyba będzie ohydne :-)
waldek
===
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-19 16:08:03
Temat: Re: Majonez (pyt)> Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy składnik
> (pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi przyprawami)
> AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
>
Można dać octu, ale będzie gorszy
Pozdrówka - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-19 16:55:36
Temat: Re: Majonez (pyt)Le ven 19/03/2004 ? 17:08, batory a écrit :
> > Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy składnik
> > (pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi przyprawami)
> > AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
> >
> Można dać octu, ale będzie gorszy
> Pozdrówka - Agnieszka
Eee tam.
Mozna jeszcze musztardy (Dijon alibo sarepskiej)
A jaka fajna jest z musztarda z calymi ziarnami gorczycy, mmmm
Kot rozmarzony
--
Kot <m...@p...onet.pl>
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-19 18:46:27
Temat: Re: Majonez (pyt)
Użytkownik "Agnieszka " <b...@g...pl> napisał w wiadomości
news:c3f4ju$2fp$1@inews.gazeta.pl...
> Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy składnik
> (pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi przyprawami)
> AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
Ja robie tak:
1 jajko, szklanka oleju, lyzeczka musztardy,
szczypta soli i pieprzu i krece Bomixem.
Wychodzi suuuuperaski a od ilosci w/w skladnikow
zalezy czy ma byc ostrzejszy czy lagodny:-)
--
jedrus
"Kon do orki to taki ktory nie nauczyl sie grac w brydza i polo:-)"
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-19 21:47:49
Temat: Re: Majonez (pyt)In <c3f4ju$2fp$1@inews.gazeta.pl> Agnieszka wrote:
> Można zrobić majonez bez soku z cytryny
Oczywiście. Klasyczny majonez robi się raczej z octem.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-19 21:48:47
Temat: Re: Majonez (pyt)In <5...@n...onet.pl> batory wrote:
>> Można zrobić majonez bez soku z cytryny czyu to jakiś kluczowy
>> składnik (pomijam smak - bo to można sobie kombinować innymi
>> przyprawami) AgaL z kolejnymi majonezowymirosterkami
> Można dać octu, ale będzie gorszy
Dlaczego gorszy?
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-20 08:50:05
Temat: Re: Majonez (pyt)> In <c3f4ju$2fp$1@inews.gazeta.pl> Agnieszka wrote:
> > Można zrobić majonez bez soku z cytryny
>
> Oczywiście. Klasyczny majonez robi się raczej z octem.
>
Zapewne masz rację, jednakowoż mi taki majonez przypomina sklepowy i dlatego
przeważnie robię z cytryną
Pozdrowka - Agnieszka
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-20 09:00:24
Temat: Re: Majonez (pyt)In <5...@n...onet.pl> batory wrote:
>> In <c3f4ju$2fp$1@inews.gazeta.pl> Agnieszka wrote:
>> > Można zrobić majonez bez soku z cytryny
>>
>> Oczywiście. Klasyczny majonez robi się raczej z octem.
>>
> Zapewne masz rację, jednakowoż mi taki majonez przypomina sklepowy
Eee tam. ;-) Nie spotkałem majonezu sklewpoweifgo podobnego do domowego.
Władysław
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2004-03-20 10:27:56
Temat: Re: Majonez (pyt)Użytkownik "jedrus" <j...@n...psst.pl> napisał w wiadomości
news:2DA8AA784D386E48A4090BA3B1647E10E49081@jplwant0
03.jasien.net...
> Ja robie tak:
> 1 jajko, szklanka oleju, lyzeczka musztardy,
> szczypta soli i pieprzu i krece Bomixem.
> Wychodzi suuuuperaski a od ilosci w/w skladnikow
> zalezy czy ma byc ostrzejszy czy lagodny:-)
Mam pytanie, czy moze byc samo zoltko? Bo ja jakos nie toleruje surowego
bialka. Jesli moze, to jak zmienia sie proporcje w przepisie?
Hafsa
--
moj adres:hafsa[małpa]poczta.onet.pl
strona domowa: www.hafsa.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |