« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-09-27 11:18:33
Temat: Mam brokulyCukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy pomysl procz sosu
polskiego czyli bulki tartej, sosu holenderskiego, beszamelu oraz sosu carry
te juz znam
Czarek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-09-27 11:40:45
Temat: Re: Mam brokuly
>Cukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy pomysl procz sosu
>polskiego czyli bulki tartej, sosu holenderskiego, beszamelu oraz sosu carry
>te juz znam
>Czarek
Surowka Anki (jest nawet w puszccce!)
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 11:43:33
Temat: Re: Mam brokulyMozesz sobie tez zrobic makaronik
z brokulami robi sie dokladnie jak ten moj przepis
z cukinia tylko ze sie je najpierw podgotowuje
i miesza z makaronem (wlosi o zgrozo jedza wszytko
z makaronem hihihi ) ale jest pyszne bo czosnek pieprz
i oliwa z oliwek daje super smak
a na raize tez sobie czegos szukam na wloskich stronach
jak cos znajde to podrzuce jeszcze :))))
Uzytkownik "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl> napisal w wiadomosci
news:B7D8D7A8.C9E%c.gmyz@zycie.dwws.pl...
> Cukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy pomysl procz
sosu
> polskiego czyli bulki tartej, sosu holenderskiego, beszamelu oraz sosu
carry
> te juz znam
> Czarek
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 11:45:31
Temat: Re: Mam brokuly a ja podaje przepis Marka z kwietnia. Pysznosci.
Marek Drabik wrote:
> Brokuly na parze i pokrojone w duze kawalki miesza sie z posiekanym
> czosnkiem, penne al dente, przyprawia do smaku, dodaje wedzonego lososia
> krojonego w dlugie pasy (tak mniej wiecej 2 palce szer. na dlugosc
> palca), zalewa sie sosem jogurtowo-majonezowo-pomidorowym i miesza. Do
> lodowy - po pol godzinie, wystawic na stoł - trzeba stoczyc walke z
> innymi biesiadnikami, zeby cokolwiek sporbowac.
> Niby nie zupelne mieso, ale zawsze ;)
>
> Pozdr, MDR
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 11:47:56
Temat: Re: Mam brokuly
>Mozesz sobie tez zrobic makaronik
>z brokulami robi sie dokladnie jak ten moj przepis
>z cukinia tylko ze sie je najpierw podgotowuje
>i miesza z makaronem (wlosi o zgrozo jedza wszytko
>z makaronem hihihi ) ale jest pyszne bo czosnek pieprz
>i oliwa z oliwek daje super smak
>a na raize tez sobie czegos szukam na wloskich stronach
>jak cos znajde to podrzuce jeszcze :))))
>
rzucaj, rzucaj, bo juz sie slinie...
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 12:04:37
Temat: Re: Przepisy z WlochNo cos znalazlam pare fajnych przepisow :)))))
ale na polskich stronach :)))
1. ttp://www.makaron.pl/przepis/archiwum/2000073.htm
2. http://republika.pl/grafik_mac/biblioteczka/drugieja
rskie(2).html
3. http://uczta.vege.pl/przepisy/22.html
4. http://www.kuchnia.3miasto.pl/4295.htm
5. http://puszkkka.spinacz.pl/szukaj_z.php3
ufff chyba strczy na pewno cos wybierzesz :)))
pozdrawiam
Bogusia vel flowera
GG 760652
ICQ 39287498
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 12:06:31
Temat: Re: Mam brokulyZ uprazonymi na masle platkami migdalow :)
Pychotka :)
Pozdry,
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 12:52:10
Temat: Re: Mam brokuly
Użytkownik cezary gmyz <c...@z...dwws.pl> w wiadomooci do grup
dyskusyjnych napisał:B7D8D7A8.C9E%c...@z...dwws.pl...
> Cukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy
pomysl procz sosu
Na zimno moze byc?
Brokul sztuk raz ugotowac na parze albo nie na parze, na
pol-chrupiaco. Podzielic na male kawalki.
Puszke anchovis (helskie sa bdb do tego celu) pokroic na drobne
kawaleczki. Oliwe zachowac - moze sie przydac.
2 zabki czosnku rozgniesc na miazge, wymieszac z tymiz anchovis.
Dodac pieprz - sporo. Powolutku, mieszajac, dolac 2-3 lyzki dobrej
oliwy - w wersji dla milosnikow rybek wykorzystujemy oliwe spod
anchovis (ja tak robie i to jest pychota).
Polac ta mieszanka piorunujaca brokuly, dobrze wymieszac i zjesc.
Ze swiezym chlebkiem na przyklad.
Raz dalam to kolezance, ktora jak sie okazalo nie lubi anchovis.
Zjadla i powiedziala "ojejej jakie dobre" - wiec chyba faktycznie.
Aha, czosnku moze byc wiecej lub mniej jak kto lubi, dla mnie te 2
zeby to wersja optymalna.
Pozdrawiam
Magda
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 13:28:17
Temat: Re: Mam brokuly----- Original Message -----
From: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Thursday, September 27, 2001 1:18 PM
Subject: Mam brokuly
> Cukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy pomysl procz
sosu
> polskiego czyli bulki tartej, sosu holenderskiego, beszamelu oraz sosu
carry
> te juz znam
> Czarek
>
Ja lubie penne rigate podsmazone z brokulami, czosnkiem i oliwa - zapodac
przepis ?, kiedys jadlam tez gotowane brokuly polane maselkiem z
podsmazonymi platkami migdalow, dobre sa tez z sosem tatarskim na zimno,
gdzies mialam tez przepis na orientalne brokuly - ja generalnie moge brokuly
w kazdej postaci i ilosci ;-)
Herbatka
galeria grupy kulinarnej: http://www.pl-rec-kuchnia.prv.pl/
jesli chcesz dodac do niej swoje zdjecie - przeslij je na adres:
b...@d...com.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-09-27 14:04:54
Temat: Re: Mam brokuly
> ----- Original Message -----
> From: "cezary gmyz" <c...@z...dwws.pl>
> To: <p...@n...pl>
> Sent: Thursday, September 27, 2001 1:18 PM
> Subject: Mam brokuly
>
>
> > Cukinie juz zjadlem ale mam brokuly. Moze macie jakis nowy pomysl procz
> sosu
> > polskiego czyli bulki tartej, sosu holenderskiego, beszamelu oraz sosu
> carry
> > te juz znam
> > Czarek
> >
A ja lubie golabki z brokulow zmiksowanych ze smietanka i odrobina chili. Do
tego ryz. Zawijane w czerwona kapuste.
pozdr.
almada
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |