« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2002-11-04 13:20:14
Temat: Re: MarchewkaArt wrote:
> Hejka.
> Pytanko o proste przepisy na marchewke duszona.
Udusić i jak już nie złapie tchu to zjeść ;-))).
Człowieku - a co tutaj za filozofia? Umyć, oczyścić, podroić w kostkę.
Wrzucić do garnka, dolać nieco wody, łyżkę masła i... dusić. Doprawić
czym tam lubisz (ja daję tylko sól), ew. wrzucić groszek konserwowy (jak
zielony np. z mrożonki, to lepiej dać na początku). Na koniec odparować
(tak by nie pływała w wodzie), poprószyć mąką (ok. łyżki), zamieszać i
wyłączyć. Można dodać teraz jakąś zielenincę (najlepiej pietruszkę). Koniec.
> ( tylko prosze nie kazac mi szukac w przegladarce
W przeglądarce, powiadasz...
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2002-11-04 13:28:59
Temat: Re: MarchewkaArt wrote:
> dzieki bardzo....
Proszę bardzo :-).
> zadna filozofia....ale nigdy nie robilem wiec zapytac warto..
A to się chwali ;-))).
BTW mój facet chyba nigdy w życiu nie dusił marchewki. Ale za to jakie
ananasy zrobił w sezamie :-))))).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:13:11
Temat: Re: MarchewkaKrysia Thompson wrote:
>
> a na co Ci ta maka, bez maki lepsze..
Kwestia przyzwyczajenia. Moja babcia tak robiła, żeby "związać" sosik i
marchewka była "sucha". No i mnie tak zostało ;-).
--
Gosia
wywal "brzydkie" mailto: zgosiula(at)poczta.onet.pl
-=-=-=-=-=-=-=-=-=-=-==-=-=
Pomóż dzieciom: http://www.pajacyk.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:13:34
Temat: MarchewkaHejka.
Pytanko o proste przepisy na marchewke duszona.
( tylko prosze nie kazac mi szukac w przegladarce bo nie mam dostepu do
www )
Pozdrawiam
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:19:31
Temat: Re: MarchewkaObrać, pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości na końcu
zrobić zasmazkę.
Smacznego
[Maggy M]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:20:00
Temat: Re: MarchewkaObrać, pokroić w kostkę i gotować w osolonej wodzie do miękkości na końcu
zrobić zasmazkę.
Smacznego
[Maggy M]
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:24:07
Temat: Re: Marchewkadzieki bardzo....
zadna filozofia....ale nigdy nie robilem wiec zapytac warto..
jeszcze raz dzieki
Pozdrawiam
Artek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:40:00
Temat: Re: Marchewkaskojarzyła mi się reklama >>..................Ciocia Mery??????
---------------dusi się , dusi ;=)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 14:48:37
Temat: Re: Marchewka
>Art wrote:
>> Hejka.
>> Pytanko o proste przepisy na marchewke duszona.
>
>Udusi? i jak ju? nie z?apie tchu to zje?? ;-))).
>
>Cz?owieku - a co tutaj za filozofia? Umy?, oczy?ci?, podroi? w kostk?.
>Wrzuci? do garnka, dola? nieco wody, ?y?k? mas?a i... dusi?. Doprawi?
>czym tam lubisz (ja daj? tylko sól), ew. wrzuci? groszek konserwowy (jak
>zielony np. z mro?onki, to lepiej da? na pocz?tku). Na koniec odparowa?
>(tak by nie p?ywa?a w wodzie), poprószy? m?k? (ok. ?y?ki), zamiesza? i
>wy??czy?. Mo?na doda? teraz jak?? zieleninc? (najlepiej pietruszk?). Koniec.
>
a na co Ci ta maka, bez maki lepsze...za to mozna wyrafinowac
marchewke dorzucajac juz po odparowaniu troszke posiekanej drobno
cebuli albo - lepiej nawet - szalotki...ale tylko troszke...albo
wziac z kalareka ugotowac a potem zrobic byle jakie puree, takie
nierowne...albo odparowac dodac masla troszke i kawalek kostki
knurowej z jakims tam smakiem i poglazurowac nieco...nawet
odrobinke miodu mozna w te glazure wepchnac... rozmarzylam
sie..kocham marchewke
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2002-11-04 15:11:28
Temat: Re: MarchewkaOn Mon, 04 Nov 2002 16:13:11 +0200, zGosiula
<z...@p...onet.pl> wrote:
>Krysia Thompson wrote:
>>
>> a na co Ci ta maka, bez maki lepsze..
>
>Kwestia przyzwyczajenia. Moja babcia tak robi?a, ?eby "zwi?za?" sosik i
>marchewka by?a "sucha". No i mnie tak zosta?o ;-).
a to co innego, tradycje Babci szanuje ;))
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |