From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: Marchewka
Date: Mon, 04 Nov 2002 14:48:37 +0000
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <i...@4...com>
References: <aq5vcp$4gs$1@sunsite.icm.edu.pl> <3...@p...onet.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
NNTP-Posting-Host: 127.0.0.1
Lines: 32
X-Authenticated-User: $$JVIVH_H
X-Comments: This message was posted through Newsfeeds.com - http://www.newsfeeds.com
X-Comments2: IMPORTANT: newsfeeds.com does not condone, nor support, spam or any
illegal or copyrighted postings.
X-Report: Please report abuse to <a...@N...com>
Organization: Posted Via Newsfeeds.com = SPEED+RETENTION+COMPLETION =
http://www.newsfeeds.com
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.astercity.net!news.internetia.pl!skynet.be!skynet.be!new
s-spur1.maxwell.syr.edu!news.maxwell.syr.edu!news-out.nuthinbutnews.com!propaga
tor2-sterling!news-in-sterling.newsfeed.com!corp-goliath.newsgroups.com!not-for
-mail
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:133067
Ukryj nagłówki
>Art wrote:
>> Hejka.
>> Pytanko o proste przepisy na marchewke duszona.
>
>Udusi? i jak ju? nie z?apie tchu to zje?? ;-))).
>
>Cz?owieku - a co tutaj za filozofia? Umy?, oczy?ci?, podroi? w kostk?.
>Wrzuci? do garnka, dola? nieco wody, ?y?k? mas?a i... dusi?. Doprawi?
>czym tam lubisz (ja daj? tylko sól), ew. wrzuci? groszek konserwowy (jak
>zielony np. z mro?onki, to lepiej da? na pocz?tku). Na koniec odparowa?
>(tak by nie p?ywa?a w wodzie), poprószy? m?k? (ok. ?y?ki), zamiesza? i
>wy??czy?. Mo?na doda? teraz jak?? zieleninc? (najlepiej pietruszk?). Koniec.
>
a na co Ci ta maka, bez maki lepsze...za to mozna wyrafinowac
marchewke dorzucajac juz po odparowaniu troszke posiekanej drobno
cebuli albo - lepiej nawet - szalotki...ale tylko troszke...albo
wziac z kalareka ugotowac a potem zrobic byle jakie puree, takie
nierowne...albo odparowac dodac masla troszke i kawalek kostki
knurowej z jakims tam smakiem i poglazurowac nieco...nawet
odrobinke miodu mozna w te glazure wepchnac... rozmarzylam
sie..kocham marchewke
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|