Data: 2002-11-04 14:48:37
Temat: Re: Marchewka
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
>Art wrote:
>> Hejka.
>> Pytanko o proste przepisy na marchewke duszona.
>
>Udusi? i jak ju? nie z?apie tchu to zje?? ;-))).
>
>Cz?owieku - a co tutaj za filozofia? Umy?, oczy?ci?, podroi? w kostk?.
>Wrzuci? do garnka, dola? nieco wody, ?y?k? mas?a i... dusi?. Doprawi?
>czym tam lubisz (ja daj? tylko sól), ew. wrzuci? groszek konserwowy (jak
>zielony np. z mro?onki, to lepiej da? na pocz?tku). Na koniec odparowa?
>(tak by nie p?ywa?a w wodzie), poprószy? m?k? (ok. ?y?ki), zamiesza? i
>wy??czy?. Mo?na doda? teraz jak?? zieleninc? (najlepiej pietruszk?). Koniec.
>
a na co Ci ta maka, bez maki lepsze...za to mozna wyrafinowac
marchewke dorzucajac juz po odparowaniu troszke posiekanej drobno
cebuli albo - lepiej nawet - szalotki...ale tylko troszke...albo
wziac z kalareka ugotowac a potem zrobic byle jakie puree, takie
nierowne...albo odparowac dodac masla troszke i kawalek kostki
knurowej z jakims tam smakiem i poglazurowac nieco...nawet
odrobinke miodu mozna w te glazure wepchnac... rozmarzylam
sie..kocham marchewke
Trys
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|