« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-09-08 21:19:15
Temat: Marynowane grzybyWitam pierwszy raz w życiu marynowałem grzyby , no pomijając że zrobiłem
niby wszystko prawidłowo to zastanawiam się kiedy można otworzyć pierwszy
słoiczek i spróbować , czy jest jakiś czas po którym grzyby się umarynują .
Pozdrawiam JULIUSZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2006-09-08 21:32:24
Temat: Re: Marynowane grzyby
"nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> wrote in message
news:edsmog$p6s$1@news.onet.pl...
> Witam pierwszy raz w życiu marynowałem grzyby , no pomijając że zrobiłem
> niby wszystko prawidłowo to zastanawiam się kiedy można otworzyć pierwszy
> słoiczek i spróbować , czy jest jakiś czas po którym grzyby się umarynują
.
NIE WOLNO otwierać słoików przed 25 grudnia!!!
Marynowane grzyby utleniają się natychmiast po otwarciu i zanim się
obejrzysz już ich nie ma. Wierz mi, sprawdziłam tysiące razy - co roku mi
się to potwierdza. Póki zamknięte, to jakoś stoją, a jak tylko otworzysz -
fruu i nie ma. Potrafią wyparować ze słoika w drodze między spiżarnią a
stołem. Nie otwieraj!
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2006-09-08 21:50:12
Temat: Re: Marynowane grzybyWitam rozumiem że po prostu zje się wszystkie ze smakiem tylko ze w moim
wypadku chciałbym je wypróbowac wczesniej ale nie wiem po jakim czasie
zamarynowane grzyby nabieraja walorów smakowych czy odrazu czy po 1 miesiącu
Pozdrawiam JULIUSZ
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2006-09-08 22:35:49
Temat: Re: Marynowane grzyby
"nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> wrote in message
news:edsoih$vo3$1@news.onet.pl...
> Witam rozumiem że po prostu zje się wszystkie ze smakiem tylko ze w moim
> wypadku chciałbym je wypróbowac wczesniej ale nie wiem po jakim czasie
> zamarynowane grzyby nabieraja walorów smakowych czy odrazu czy po 1
miesiącu
OK, już poważnie.
Pojęcia nie mam. IMHO możesz spróbować już po kilku dniach. Ich smak i tak
zależy od smaku zalewy i od tego jak dużo/mało posoliłeś je przy gotowaniu.
To się nie zmieni. Takie same będą po tygodniu jak i po miesiącu. Tak
przynajmniej wynika z moich obserwacji, ale ja robię dość mocną zalewę,
zawsze w tych samych proporcjach, grzyby próbuję przed zalaniem - czy
miękkie i czy odpowiednio słone, i po zamknięciu słoika rzeczywiście już
staram się nie otwierać, nie próbować i rodziny do nich nie dopuszczać...
Krótko mówiąc - daj im kilka dni i spróbuj:)
Smacznego.
Anka
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
5. Data: 2006-09-09 02:39:49
Temat: Re: Marynowane grzyby
"nightmen" <nightmen(wytnij to)@poczta.onet.pl> wrote in message
news:edsoih$vo3$1@news.onet.pl...
> Witam rozumiem że po prostu zje się wszystkie ze smakiem tylko ze w moim
> wypadku chciałbym je wypróbowac wczesniej ale nie wiem po jakim czasie
> zamarynowane grzyby nabieraja walorów smakowych czy odrazu czy po 1
> miesiącu
> Pozdrawiam JULIUSZ
Spróbuj, ja pierwszy słoik wyjadam natychmiast po wystygnięciu - w zasadzie
jest to na drugi dzień, po wieczornym końcu prac stygną do rana...
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
6. Data: 2006-09-09 06:30:01
Temat: Re: Marynowane grzybyPanslavista napisał(a):
> Spróbuj, ja pierwszy słoik wyjadam natychmiast po wystygnięciu - w zasadzie
> jest to na drugi dzień, po wieczornym końcu prac stygną do rana...
Ty, a Ty spac nie mozesz????
--
Gosia
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
7. Data: 2006-09-09 06:34:56
Temat: Re: Marynowane grzyby
"Gosia Plitmik" <p...@o...pl> wrote in message
news:edtn19$mej$3@news.onet.pl...
> Panslavista napisał(a):
>
>> Spróbuj, ja pierwszy słoik wyjadam natychmiast po wystygnięciu - w
>> zasadzie jest to na drugi dzień, po wieczornym końcu prac stygną do
>> rana...
> Ty, a Ty spac nie mozesz????
Mogę. Śpię wtedy, gdy mam chęć. Nawet na stojąco.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |