Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mielone i Grzyby vs. Ta Jedyna

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mielone i Grzyby vs. Ta Jedyna

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2001-08-24 00:35:01

Temat: Mielone i Grzyby vs. Ta Jedyna
Od: "Przemek" <p...@k...net.pl> szukaj wiadomości tego autora


Streszczę się tym razem, bo sprawa poważna i profesjonalnego
podejścia wymaga. Otóż ożeniłem się. W najlepszych rodzinach
się zdarza. Ożeniłem się zresztą jakiś czas temu. Wraz z
żoną przejąłem kilka drobiazgów pożytecznych bardziej
(umiejętność prasowania) lub mniej ('a mamusia to na długo
przyjechała...?').

Wśród cech zdecydowanie ujemnych poczesne miejsce zajmuje
awersja do niektórych potraw i dodatków. Do niektórych
udało przekonać się wprost, do niektórych podstępem.
Pozostały jeszcze dwie rzeczy - mięso mielone oraz grzyby
pod jakąkolwiek postacią, ze szczególnym naciskiem na
pieczarki.

Macie może przepisy na jakieś potrawy zawierające w/w
elementy, ale nie dające tego po sobie poznać na pierwszy
rzut oka? W kwestii mięsa mielonego są już jakieś postępy
(cevapici - tak to się pisze?), grzyby są tematem otwartym
zupełnie.

Pozdrawiam,
Przemek

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2001-08-24 06:23:11

Temat: Re: Mielone i Grzyby vs. Ta Jedyna
Od: "Wknpim" <d...@p...gdansk.sdi.tpnet.pl> szukaj wiadomości tego autora


Użytkownik Przemek <p...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:9m47qs$g2m$...@s...icm.edu.pl...
> Wśród cech zdecydowanie ujemnych poczesne miejsce zajmuje
> awersja do niektórych potraw i dodatków. Do niektórych
> udało przekonać się wprost, do niektórych podstępem.
> Pozostały jeszcze dwie rzeczy - mięso mielone oraz grzyby
> pod jakąkolwiek postacią, ze szczególnym naciskiem na
> pieczarki.
>
> Macie może przepisy na jakieś potrawy zawierające w/w
> elementy, ale nie dające tego po sobie poznać na pierwszy
> rzut oka? W kwestii mięsa mielonego są już jakieś postępy
> (cevapici - tak to się pisze?), grzyby są tematem otwartym
> zupełnie.
>

Mielone i w/w grzybki serwuję np w sajgonkach z mnóstwem różnych innych
rzeczy, smakuje wybornie, zapraszam na degustację.
Poza tym pieczarki są całkiem zjadliwe, powiem więcej nawet pożądane w
dobrym gulaszu z wołowiny.
A mielone jest pycha, bo sobie sama mielę ze świeżego i chudego mięska. Dużo
potraw meksykańskich zawiera mielone, pycha.

Wkn


› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Ale ci Niemcy mają parówy!
Czegos tu chyba za duzo!
test
Strajk w rodzinie!!!!!!!!!!!!!!!! !
dziwny drink

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »