« poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2001-08-09 12:35:21
Temat: Mielonka IndyczaOstatnio staram się nie jeść wołowiny z wiadomych względów, dietę uzupełniam
piersiami z kurczaka, indyka i mielonką indyczą. Tą ostatnią jem w spaghetti
z pomidorami lub z ryżem czy moglibyście mi podąć jakieś fajne przepisy na
inne wykorzystanie mielonki ? Spaghetti są zachwyceni wszyscy, których
uraczę, ale ile można.
Pozdrawiam
--
_________________________
S...@p...fm
http://www.dvt.pl
ICQ: 52655514
_________________________
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
1. Data: 2001-08-09 15:47:19
Temat: Re: Mielonka Indycza
Użytkownik "Sebastian Hałucha" <s...@p...fm> napisał w
wiadomości news:9ktvud$c5u$1@sunsite.icm.edu.pl...
> Ostatnio staram się nie jeść wołowiny z wiadomych względów, dietę
uzupełniam
> piersiami z kurczaka, indyka i mielonką indyczą. Tą ostatnią jem w
spaghetti
> z pomidorami lub z ryżem czy moglibyście mi podąć jakieś fajne przepisy na
> inne wykorzystanie mielonki ?
Hejka!
Ja mielonke indycza traktuje tak jaz mielone z kazdego innego miesa. Uzywam
do robienia kotletow mielonych (miesko, bulka namoczona w mleku, jajko,
pieprz, sol, czasami do srodka wrzucam jakies ziolka, pokrojona zielona
pietrszuka , mieszkam, formuje kotleciki, panieruje w bulce z niewielka
iloscia maki i smaze na goracym tluszczu). Czasami robie jakies wariacje z
podstawowym przepisem na mielone np. dodaje papryke pokrojona w kosteczke,
albo pieczarki, cos co akurat jest pod reka;-), albo posypuje startym zoltym
serem, pokrojonymi grzybkami i chwile zapiekam. Mozna zrobic klopsiki z
jakims sosem, drob mielony dodaje do lasagne, czasami do golabkow... Mielone
wykorzystuje w wielu potrawach, nalezy brac tylko poprawke na czas
przygotowania potrawy, drob robi sie szybciej niz wolowina czy wieprzowina.
Pozdrawiam,
Kaliope
--
Barbara Łączna
k...@p...krakow.pl
ICQ 73558372
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-09 19:53:10
Temat: Re: Mielonka Indycza
Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
news:9kubkk$oee$1@news.onet.pl...
>
> Użytkownik "Sebastian Hałucha" <s...@p...fm> napisał
> Ja mielonke indycza traktuje tak jaz mielone z kazdego innego miesa.
Uzywam
> do robienia kotletow mielonych (miesko, bulka namoczona w mleku, jajko,
> pieprz, sol, czasami do srodka wrzucam jakies ziolka, pokrojona zielona
> pietrszuka , mieszkam, formuje kotleciki, panieruje w bulce z niewielka
> iloscia maki i smaze na goracym tluszczu). Czasami robie jakies wariacje z
> podstawowym przepisem na mielone np. dodaje papryke pokrojona w
kosteczke,
> albo pieczarki, cos co akurat jest pod reka;-), albo posypuje startym
zoltym
> serem, pokrojonymi grzybkami i chwile zapiekam. Mozna zrobic klopsiki z
> jakims sosem, drob mielony dodaje do lasagne, czasami do golabkow...
Mielone
> wykorzystuje w wielu potrawach, nalezy brac tylko poprawke na czas
> przygotowania potrawy, drob robi sie szybciej niz wolowina czy
wieprzowina.
Ja wczoraj w takie mielone doprawione jak na kotlety + zioła prowansalskie
zawinęłam ćwiartki brzoskwiń... i usmażyłam normalnie jak kotlety...
Mąż był zachwycony...
--
Joanna
http://jduszczynska.republika.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
1. Data: 2001-08-09 20:40:01
Temat: Re: Mielonka IndyczaJoanna! nie bądż sadystka:))))
byłam pewna że wyjdą!
MechaGodzilla
Użytkownik Joanna Duszczyńska <j...@p...onet.pl> w wiadomości do
grup dyskusyjnych napisał:9kupjr$7b6$...@n...onet.pl...
>
> Użytkownik "Kaliope" <k...@p...krakow.pl> napisał w wiadomości
> news:9kubkk$oee$1@news.onet.pl...
> >
> > Użytkownik "Sebastian Hałucha" <s...@p...fm> napisał
> > Ja mielonke indycza traktuje tak jaz mielone z kazdego innego miesa.
> Uzywam
> > do robienia kotletow mielonych (miesko, bulka namoczona w mleku, jajko,
> > pieprz, sol, czasami do srodka wrzucam jakies ziolka, pokrojona zielona
> > pietrszuka , mieszkam, formuje kotleciki, panieruje w bulce z niewielka
> > iloscia maki i smaze na goracym tluszczu). Czasami robie jakies wariacje
z
> > podstawowym przepisem na mielone np. dodaje papryke pokrojona w
> kosteczke,
> > albo pieczarki, cos co akurat jest pod reka;-), albo posypuje startym
> zoltym
> > serem, pokrojonymi grzybkami i chwile zapiekam. Mozna zrobic klopsiki z
> > jakims sosem, drob mielony dodaje do lasagne, czasami do golabkow...
> Mielone
> > wykorzystuje w wielu potrawach, nalezy brac tylko poprawke na czas
> > przygotowania potrawy, drob robi sie szybciej niz wolowina czy
> wieprzowina.
>
> Ja wczoraj w takie mielone doprawione jak na kotlety + zioła prowansalskie
> zawinęłam ćwiartki brzoskwiń... i usmażyłam normalnie jak kotlety...
> Mąż był zachwycony...
> --
> Joanna
> http://jduszczynska.republika.pl
>
>
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |