Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Mieso wołowe -co zrobić żeby nie ciemniało???

Grupy

Szukaj w grupach

 

Mieso wołowe -co zrobić żeby nie ciemniało???

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2005-03-23 13:26:59

Temat: Mieso wołowe -co zrobić żeby nie ciemniało???
Od: "Zbyszek" <z...@p...fm> szukaj wiadomości tego autora

Jak w temacie.
Co zrobić, że by przemrożone mięso wołowe po zmieleniu (na tatara) nie
ciemniało>
Czy należy je skropić jakimś sokiem czy inna technologia??

Zbyszek




› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


1. Data: 2005-03-24 16:19:47

Temat: Re: Mieso wołowe -co zrobić żeby nie ciemniało???
Od: "Jagna " <b...@N...gazeta.pl> szukaj wiadomości tego autora

Zbyszek <z...@p...fm> napisał(a):

> Jak w temacie.
> Co zrobić, że by przemrożone mięso wołowe po zmieleniu (na tatara) nie
> ciemniało>

Robisz tatara z miesa mrozonego? To dość ryzykowny sposob...
A kropienie cytryną nic nie da bo to inne enzymy działaja niż w roślinach
ciemniejących
AgaL

--
Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

Mussaka
parowar czy kombiwar?
Farsze do kurczaka
Sos żurawinowy
Jaja wielkanocne

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »