| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2007-11-26 14:15:58
Temat: Mieszanka wojnicka [?]Skusiłam się na mieszankę pod tą właśnie nazwą. W jej skład wchodzą
(myślę, że w równomiernych ilościach): kasza jęczmienna, fasola adzuki,
soczewica zielona, fasola biała, fasola mungo, groch żółty, soczewica
brązowa. Piszą na opakowaniu, że to na zupę dla całej rodziny, ale
zalecają użycie kostki bulionowej, więc raczej mi ten przepis nie
podchodzi. Może ktoś z Was ma doświadczenie, co z tym dalej zrobić?
Pozdrawiam
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
2. Data: 2007-11-26 14:24:49
Temat: Re: Mieszanka wojnicka [?]medea pisze:
> Skusiłam się na mieszankę pod tą właśnie nazwą. W jej skład wchodzą
> (myślę, że w równomiernych ilościach): kasza jęczmienna, fasola adzuki,
> soczewica zielona, fasola biała, fasola mungo, groch żółty, soczewica
> brązowa. Piszą na opakowaniu, że to na zupę dla całej rodziny, ale
> zalecają użycie kostki bulionowej, więc raczej mi ten przepis nie
> podchodzi. Może ktoś z Was ma doświadczenie, co z tym dalej zrobić?
>
> Pozdrawiam
> Ewa
Ugotowałem wedle przepisu, chyba na bulionie z kury. Nic rewelacyjnego -
gęsta zupa, ni to krupnik z kasz, ni to fasolowa? Dobre, ale jakiegoś
wybitnie specyficznego smaku nie miało, ale rzeczywiście rodzina może
się najeść gęstego dania do rozpuku.
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
3. Data: 2007-11-26 14:49:27
Temat: Re: Mieszanka wojnicka [?]Jacek Ostaszewski wrote:
> Ugotowałem wedle przepisu, chyba na bulionie z kury. Nic
> rewelacyjnego - gęsta zupa, ni to krupnik z kasz, ni to fasolowa?
> Dobre, ale jakiegoś wybitnie specyficznego smaku nie miało, ale
> rzeczywiście rodzina może się najeść gęstego dania do rozpuku.
Potwierdzam - wychodzi gęsta "paćka" w smaku taka sobie (żeby poprawić smak
można dodać papryki w proszku, ziół, parmezanu), ale za to - znakomite
źródło doskonale przyswajalnego roślinnego białka.
--
pozdrawiam
Tess
(po spożyciu wskazany espumisan)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
4. Data: 2007-11-26 15:06:57
Temat: Re: Mieszanka wojnicka [?]Tess pisze:
> Potwierdzam - wychodzi gęsta "paćka" w smaku taka sobie (żeby poprawić smak
> można dodać papryki w proszku, ziół, parmezanu), ale za to - znakomite
> źródło doskonale przyswajalnego roślinnego białka.
>
Jakbyś miała nakarmić tuzin zziębniętych osób, co to zeszły ze szlaku -
tak! W domu - jak pisze Tess - trzeba by ją czymś usmaczyć.
--
JackOss - po kiego mi sygnaturka?!!
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
| « poprzedni wątek | następny wątek » |