« poprzedni wątek | następny wątek » |
11. Data: 2012-04-01 19:47:44
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-01 11:29, Bbjk pisze:
> A ja zrobiłam dziś bardzo szybkie i proste ciastka, tzw. awaryjne, a
> smaczne.
Ja zrobiłam awaryjną obiado-kolację, z francuskiego: kiełbaski zawijane
i sakiewki nadziewane papryką, cebulą i pieczarkami.
--
Nie ma na tym świecie bestii podobnej złej kobiecie, chociaż bowiem
wśród czworonogów lew jest najsroższy, a wśród wężów drakon najdzikszy,
to żadnego z nich nie można porównać ze złą kobietą. (Piotr Komes)
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
12. Data: 2012-04-02 05:18:33
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-01 21:10, medea pisze:
> Mam takie przepis: 2 jajka, 200g mąki, szklana ciemnego piwa, łyżka
> oliwy, sól. Żółtka, mąkę, piwo, sól i oliwę zmiksować, na koniec dodać
> ubite na sztywno białka.
> Wychodzi świetne, lekkie ciasto, coś a' la tempura.
Dzięki, zapisuję, zrobię przy najbliższej okazji, już widzę krewetki w
tym cieście z ostrym sosem :)
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
13. Data: 2012-04-02 08:27:41
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-02 07:18, Bbjk pisze:
> W dniu 2012-04-01 21:10, medea pisze:
>
>> Mam takie przepis: 2 jajka, 200g mąki, szklana ciemnego piwa, łyżka
>> oliwy, sól. Żółtka, mąkę, piwo, sól i oliwę zmiksować, na koniec dodać
>> ubite na sztywno białka.
>> Wychodzi świetne, lekkie ciasto, coś a' la tempura.
>
> Dzięki, zapisuję, zrobię przy najbliższej okazji, już widzę krewetki w
> tym cieście z ostrym sosem :)
Przy stole siedzieli ze mną amatorzy krewetek, którzy już po pierwszych
pięciu minutach stwierdzili, że następnym razem robimy w tym cieście
również owoce morza. :)
Będę musiała się przełamać.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
14. Data: 2012-04-02 08:37:40
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-02 10:27, medea pisze:
> Przy stole siedzieli ze mną amatorzy krewetek, którzy już po pierwszych
> pięciu minutach stwierdzili, że następnym razem robimy w tym cieście
> również owoce morza. :)
> Będę musiała się przełamać.
Koniecznie :)
No kalmarowe krążki. Jak ktoś lubi takie robalki, to od razu mu/mi
przychodzą na myśl.
U nas wczoraj byli zaprzyjaźnieni goście, prawie domownicy, dałam na
kolację pierogi z mięsem, ruskie i z kapustą i grzybami, smakowały, ale
kolejnym razem zrobię coś ciekawszego - do czego mnie natchnęłaś tym
piwnym ciastem :)
A będziesz przełamywać się w jedzeniu tego, czy w ogóle braniu do ręki?
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
15. Data: 2012-04-02 09:10:05
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-02 10:37, Bbjk pisze:
>
> U nas wczoraj byli zaprzyjaźnieni goście, prawie domownicy, dałam na
> kolację pierogi z mięsem, ruskie i z kapustą i grzybami, smakowały
Już nie pamiętam, kiedy jadłam ostatnio takie prawdziwe dobre domowe
pierogi. Sama rzadko robię.
>
> A będziesz przełamywać się w jedzeniu tego, czy w ogóle braniu do ręki?
W jedzeniu głównie. Przyrządzanie mi nie przeszkadza, czasem mężowi
robię makaron z owocami morza i nawet skubnę przy okazji, ale nie
smakuje mi to.
Ewa
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
16. Data: 2012-04-02 09:17:55
Temat: Re: Nixe, zrobiłaś to bananowe?W dniu 2012-04-02 11:10, medea pisze:
> Już nie pamiętam, kiedy jadłam ostatnio takie prawdziwe dobre domowe
> pierogi. Sama rzadko robię.
Też nie robię za często, ale jeśli już, to hurtowe ilości i zamrażam
porcjami, potem jak znalazł.
--
B.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |