| « poprzedni wątek | następny wątek » |
1. Data: 2006-04-05 15:23:38
Temat: Odkrycie? Czy może znacie od dawna...1kg filetu z indyka
3-5 średnich cebul
2 łyżki startego chrzanu
1/3 limonki
pieprz ziołowy
3-4 łyżki mąki
Olej do smażenia
Indyka pokroić na spore kawałki, wrzucić na suchą patelnię i przysmażyć tak
żeby dostał jasnobrązowych pasków, kropek, plamek (najlepsze określenie to
przysmażyć nierówności).
Podlać olejem, posmażyć jeszcze trochę, tak na oko to drugie tyle co na
sucho.
Wrzucić do garnka-rondla, zalać wodą żeby przykryło i dusić.
Pokroić cebulę w piórka, podsmażyć na oleju na jasno-brązowo, dodać pieprzu
ziołowego (dałem dużo), wymieszać i dorzucić do duszącego się mięsa. Dusić
aż cebula "zniknie"
Rozmieszać mąkę z sosem i dolać do mięsa.
Przed końcem duszenia wycisnąć sok z limonki, wrzucić chrzan. Sos musi się
zagotować i jeszcze trochę pogrzać. Nie może być czuć chrzanu jako osobnego
smaku.
--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Socjomat - automat do gry (hazardowej) w państwo.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
| « poprzedni wątek | następny wątek » |