Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia Odkrycie? Czy może znacie od dawna...

Grupy

Szukaj w grupach

 

Odkrycie? Czy może znacie od dawna...

Liczba wypowiedzi w tym wątku: 1


« poprzedni wątek następny wątek »

1. Data: 2006-04-05 15:23:38

Temat: Odkrycie? Czy może znacie od dawna...
Od: Sławek SWP <s...@w...pl> szukaj wiadomości tego autora

1kg filetu z indyka
3-5 średnich cebul
2 łyżki startego chrzanu
1/3 limonki
pieprz ziołowy
3-4 łyżki mąki
Olej do smażenia

Indyka pokroić na spore kawałki, wrzucić na suchą patelnię i przysmażyć tak
żeby dostał jasnobrązowych pasków, kropek, plamek (najlepsze określenie to
przysmażyć nierówności).
Podlać olejem, posmażyć jeszcze trochę, tak na oko to drugie tyle co na
sucho.
Wrzucić do garnka-rondla, zalać wodą żeby przykryło i dusić.
Pokroić cebulę w piórka, podsmażyć na oleju na jasno-brązowo, dodać pieprzu
ziołowego (dałem dużo), wymieszać i dorzucić do duszącego się mięsa. Dusić
aż cebula "zniknie"
Rozmieszać mąkę z sosem i dolać do mięsa.
Przed końcem duszenia wycisnąć sok z limonki, wrzucić chrzan. Sos musi się
zagotować i jeszcze trochę pogrzać. Nie może być czuć chrzanu jako osobnego
smaku.

--
Sławek SWP - Przy odpowiedzi na priv usuń 2 nadwyżki
Ekspert to człowiek, który przestał myśleć - on wie :-)
Socjomat - automat do gry (hazardowej) w państwo.

› Pokaż wiadomość z nagłówkami


Zobacz także


 

strony : [ 1 ]


« poprzedni wątek następny wątek »


Wyszukiwanie zaawansowane »

Starsze wątki

pokrywka żaroodporna
Jeśli kapusta kwaszona nie słona ?
Czym umyć patelnię teflonową?
Terina warzywna
Czy to już pora umierać?

zobacz wszyskie »

Najnowsze wątki

Polska [masowo - przyp. JMJ] importuje paprykę, a polska gnije na polach
Saturator do wody gazowanej CO2.
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5

zobacz wszyskie »