Data: 2000-09-20 10:24:59
Temat: Odp: Albedo
Od: "basia" <b...@z...polsl.gliwice.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Kronopio <c...@k...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:8qa29o$t8f$...@n...tpi.pl...
>
> 1.albedo-fiz..........
> 2.albedo- bot. Wewnętrzna biała warstwa skórki owoców cytrusowych , prawie
> nieprzepuszczalna dla gazów, zawierająca znaczne ilości substancji
> pektynowych , wykorzystywana do przemysłowego wytwarzania preparatów
> pektynowych.
> Albedo neutronowe-........
> Z "Leksykon naukowo - techniczny" , WN-T 1984
>
> Tego jest trzy.I nie wiadomo o które chodzi.
> Przez te pektyny to dochodzę tylko do galaretek i dżemów.
I do smażonych skórek, ale to już NTG.
Pozdrawiam, Basia.
|