Data: 2004-01-14 22:47:37
Temat: Odp: Odp: ślimaki
Od: "samaki" <c...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Piotr <p...@n...spamowac.mi.tu> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:bu2u78$5s1$...@a...news.tpi.pl...
> samaki wrote:
> >
> > Najlepiej przy pomocy masełka czosnkowego i świeżuchnej bagietki mniam
> > mniam
> >
> Spytam serio - jak się je przyrządza? Nie będzie mi tyle mięsa
bezużytecznie
> po działce pełzać ;-)
>
> pozdrawiam
> Piotr
Na wszelki wypadek podam ten przepis na ślimaki :
masło, sól, pieprz, czosnek, cebula, natka pietruszki lub szczypiorek bardzo
drobno posiekany
Masło zmiksować ze wszystkimi składnikami, do wymytych muszli włożyć
odrobinę przygotowanego masła, następnie mięso ślimaka (ugotowane)
zalepiając otwór masłem. Ustawić w kamionkach lub specjalnych naczyniach do
podawania ślimaków w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Zapiekać 10-15 min
(uwaga na masło). Podawać z bagietką
smacznego zyczy
samaki
PS. polecam stronę http://www.gastronomie.pl/produkty/slimaki/slimaki.h
tml
|