Data: 2004-01-15 00:03:26
Temat: Re: Odp: ślimaki
Od: s...@s...pl (Tadeusz Smal)
Pokaż wszystkie nagłówki
----- Original Message -----
From: "samaki" <c...@p...onet.pl>
To: <p...@n...pl>
Sent: Wednesday, January 14, 2004 11:47 PM
Subject: Odp: Odp: ślimaki
>
> Użytkownik Piotr <p...@n...spamowac.mi.tu> w wiadomości do grup
> dyskusyjnych napisał:bu2u78$5s1$...@a...news.tpi.pl...
> > samaki wrote:
> > >
> > > Najlepiej przy pomocy masełka czosnkowego i świeżuchnej bagietki mniam
> > > mniam
> > >
> > Spytam serio - jak się je przyrządza? Nie będzie mi tyle mięsa
> bezużytecznie
> > po działce pełzać ;-)
> >
> > pozdrawiam
> > Piotr
>
>
> Na wszelki wypadek podam ten przepis na ślimaki :
>
> masło, sól, pieprz, czosnek, cebula, natka pietruszki lub szczypiorek
bardzo
> drobno posiekany
>
> Masło zmiksować ze wszystkimi składnikami, do wymytych muszli włożyć
> odrobinę przygotowanego masła, następnie mięso ślimaka (ugotowane)
> zalepiając otwór masłem. Ustawić w kamionkach lub specjalnych naczyniach
do
> podawania ślimaków w piekarniku rozgrzanym do 200oC. Zapiekać 10-15 min
> (uwaga na masło). Podawać z bagietką
:)
ja winniczki jadlem w mniej wyrafinowany sposob
kiedys w bieszczadach nalapalismy ich prawie pelne wiadro
:)
zagotowalismy
jadalna jest ich nozka co nie jest wiele
i z tego wiadra mielismy ledwie kwarte" mieska"
ktore po uduszeniu z cebulka smakowaly jak bardziej tluste maslaki
:)
z pozdrowieniami i usmiechami
_hehehe
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.ogrody
|