« poprzedni wątek | następny wątek » |
61. Data: 2009-02-16 14:15:51
Temat: Re: Omega-3Dnia Sun, 15 Feb 2009 16:31:03 -0800 (PST), Panslavista napisał(a):
> On 16 Lut, 00:12, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
>> Dnia Sun, 15 Feb 2009 22:21:49 +0100, Daniel Stalica napisał(a):
>>
>>> Basia pisze:
>>
>>>> A co myślicie o oleju z pestek winogron?
>>
>>> Bardzo niekorzystny stosunek omega 3 do 6. Nie używać :D
>>
>> Chromolę to. Lubię i używam :-)
>> Skoro już wyzbyłam się smalcu - czego jeszcze mam się wyzbyć? Całej
>> przyjemności jedzenia???
>> ;-)
>
> Nie lubisz smalcu z cebulą na chlebie? Taką surową jak i wysmażoną?
> Pychotka - gdy samemu zrobić.
To lubię i jem, boczuś pieczony także, ale nie smażę/dusze mięsa na smalcu,
lecz na oleju/oliwie. To duży postęp, jak dla mnie.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
Zobacz także
62. Data: 2009-02-16 14:23:00
Temat: Re: Omega-3Dnia Mon, 16 Feb 2009 10:19:58 +0100, Arek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
>> Skoro już wyzbyłam się smalcu - czego jeszcze mam się wyzbyć? Całej
>> przyjemności jedzenia???
>
> Moze niepotrzebnie wyzbylas sie smalcu bo do smazenia nadaje sie duzo lepiej
> niz kazdy olej czy oliwa.
Nie "uprawiam" długotrwałego smażenia, raczej podsmażam mięso i duszę,
rzadko obecnie robię typowe smażeniny. Natomiast z pewnych przyzwyczajeń
nie zrezygnuję nigdy, jak np. z tego, że faworki i pączki tylko na smalcu.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
63. Data: 2009-02-16 14:58:35
Temat: Re: Omega-3On 16 Lut, 15:23, Ikselka <i...@g...pl> wrote:
> Dnia Mon, 16 Feb 2009 10:19:58 +0100, Arek napisał(a):
>
> > Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
> >> Skoro już wyzbyłam się smalcu - czego jeszcze mam się wyzbyć? Całej
> >> przyjemności jedzenia???
>
> > Moze niepotrzebnie wyzbylas sie smalcu bo do smazenia nadaje sie duzo lepiej
> > niz kazdy olej czy oliwa.
>
> Nie "uprawiam" długotrwałego smażenia, raczej podsmażam mięso i duszę,
> rzadko obecnie robię typowe smażeniny. Natomiast z pewnych przyzwyczajeń
> nie zrezygnuję nigdy, jak np. z tego, że faworki i pączki tylko na smalcu.
E tam - masło (olej kokosowe), albo frytura (przepis u
Ćwierczakiewiczowej "365 Obiadów").
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
64. Data: 2009-02-16 17:12:29
Temat: Re: Omega-3
Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
ale nie smażę/dusze mięsa na smalcu,
> lecz na oleju/oliwie. To duży postęp, jak dla mnie.
Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek podgrzewanie
oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na wyznawane "religie"
zywieniowe.
Olej czy oliwa sa zdrowe ale na zimno a najlepiej wogole nie w postaci
plynnej a zawarte i jedzone bezposrednio w ziarnach czy owocach.
--
Arek
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
65. Data: 2009-02-16 18:13:00
Temat: Re: Omega-3Użytkownik "Arek" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
news:gnc6tp$p6i$1@atlantis.news.neostrada.pl...
> Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek podgrzewanie
> oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na wyznawane "religie"
> zywieniowe.
Czyli na czym należałoby piec i smażyć?
Feah
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
66. Data: 2009-02-16 18:14:04
Temat: Re: Omega-3Feahisim pisze:
> Użytkownik "Arek" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gnc6tp$p6i$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
>> Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek
>> podgrzewanie oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na
>> wyznawane "religie" zywieniowe.
>
> Czyli na czym należałoby piec i smażyć?
>
nie piec i nie smażyć?
--
Blog: http://blog.stalica.info
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
67. Data: 2009-02-16 18:28:58
Temat: Re: Omega-3Użytkownik "Daniel Stalica" napisał:
> > Czyli na czym należałoby piec i smażyć?
> nie piec i nie smażyć?
A najlepiej nie żyć wcale :>
--
Pozdrawiam - Aicha
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
68. Data: 2009-02-16 19:27:44
Temat: Re: Omega-3
> ....Natomiast z pewnych przyzwyczajeń
> nie zrezygnuję nigdy, jak np. z tego, że faworki i pączki tylko na smalcu.
Pysznie to smakuje,
ale np. rybę zdecydowanie łatwiej smażyć na oleju.
--
Nie jestem medykiem.
(tekst w nowej ortografi: ó->u , ch->h ,rz->ż lub sz, -ii-> -i)
Ortografia to NAWYK, często nielogiczny, ktury ludzie ociężali umysłowo
nażucają bezmyślnie następnym pokoleniom.reforma.ortografi.w.interia.pl
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
69. Data: 2009-02-16 19:37:28
Temat: Re: Omega-3Dnia Mon, 16 Feb 2009 18:12:29 +0100, Arek napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał
>
> ale nie smażę/dusze mięsa na smalcu,
>> lecz na oleju/oliwie. To duży postęp, jak dla mnie.
>
> Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek podgrzewanie
> oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na wyznawane "religie"
> zywieniowe.
Nie wyznaję zadnych religii żywieniowych, może tylko taką, że jem to, co
lubię. A Włosi lubią oliwę, smażą na niej, duszą, robią sosy i na surowo
jedzą - i żyją. Używaniem oliwy w kuchni zaraziłam się od moich sąsiadów,
którzy wiele lat mieszkali we Włoszech i tamte nawyki kulinarne przywieźli
do nas - posmakowałam u nich tamtej kuchni i to przeważyło.
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
70. Data: 2009-02-16 19:38:08
Temat: Re: Omega-3Dnia Mon, 16 Feb 2009 19:13:00 +0100, Feahisim napisał(a):
> Użytkownik "Arek" <a...@w...pl> napisał w wiadomości
> news:gnc6tp$p6i$1@atlantis.news.neostrada.pl...
>
>> Piszesz powaznie czy sobie zartujesz, przeciez jakiekolwiek podgrzewanie
>> oleju wszyscy potepiaja w czambul bez wzgledu na wyznawane "religie"
>> zywieniowe.
>
> Czyli na czym należałoby piec i smażyć?
>
>
>
> Feah
Przecież napisał, ze jeść ziarenka - bez smażenia, ałnaturel :-)))
› Pokaż wiadomość z nagłówkami
« poprzedni wątek | następny wątek » |